registru de incasari si plati
registru de incasari si plati
Poate Saga sa adauge la ,,registru de inc.plati" posibilitatea listarii si a ,,decontarilor"? daca nu sa introduca pentru incasari, comanda ,, subventii" care binenteles nu se vor impozita .
Toate aceste registre se fac manual de catre PFA-uri din agricultura . Cei de la Directiiile agricole cer sa li se evidentieze in registru de incasari si plati ,sumele primite de la APIA. Pentru a impaca si fiscul se poate face la total doua posibilitati ,, total (venit, chelt)impozabil" si ,,neimpozabil" . La incasari doar la venituri exista posibilitatea inregistrarii care se impoziteaza. multumesc !
Toate aceste registre se fac manual de catre PFA-uri din agricultura . Cei de la Directiiile agricole cer sa li se evidentieze in registru de incasari si plati ,sumele primite de la APIA. Pentru a impaca si fiscul se poate face la total doua posibilitati ,, total (venit, chelt)impozabil" si ,,neimpozabil" . La incasari doar la venituri exista posibilitatea inregistrarii care se impoziteaza. multumesc !
Re: registru de incasari si plati
Bine ai venit pe forum!
De ce sa listezi decontul? Contravaloare decontului il achiti cu o dispozitie de plata, care apare in registru de incasari si plati.
Pentru subventii poti crea un nou tip de operatie unde la la tip alegi "venit neimpozabil".
Daca te-ai fi uitat la "inchidere luna" ai fi vazut ca apare separat "venituri impozabile" si "venituri neimpozabile".
Mai testeaza un pic programul si vezi ce posibilitati ai.
De ce sa listezi decontul? Contravaloare decontului il achiti cu o dispozitie de plata, care apare in registru de incasari si plati.
Pentru subventii poti crea un nou tip de operatie unde la la tip alegi "venit neimpozabil".
Daca te-ai fi uitat la "inchidere luna" ai fi vazut ca apare separat "venituri impozabile" si "venituri neimpozabile".
Mai testeaza un pic programul si vezi ce posibilitati ai.

nu de ,,fiscarasi" e vorba ca ei vor scadea din registru incasari si plati tot ce nu le convine dar la Directia Agricola asta cer si pace . Adica pe registre de incasari si plati sa apara sumele incasate de la Apia . Daca nu manual . Nu stiu ce fac ,,consultantii" , tot de branca (mana) sau au alte programe?
Scuze, dar ai citit ce am postat mai sus? Adica modul cum se poate introduce?
re...scuze oi fi avand varianta veche dar de la 1-6 sunt chetuieli 7 venituri si 8 decontari pe banca si casa .
Si cine te opreste sa introduci noi tipuri dupa doleantele proprii?
cum creez?
si multumesc!

Se pare ca tot n-ai citit ce am scris mai sus "Pentru subventii poti crea un nou tip de operatie unde la la tip alegi "venit neimpozabil".".
Hai sa iti descriu exact:
Mergi la "fisiere" -> "tipuri operatii" -> apesi pe butonul "adaug" -> la denumire treci "subventii APIA" -> lasi bifa la "preluat in RJIP" -> la "tip" alegi "venit neimpozabil" -> apesi pe "salvez".
Cand incasezi subventiile APIA vei utiliza noul cod creat.
Hai sa iti descriu exact:
Mergi la "fisiere" -> "tipuri operatii" -> apesi pe butonul "adaug" -> la denumire treci "subventii APIA" -> lasi bifa la "preluat in RJIP" -> la "tip" alegi "venit neimpozabil" -> apesi pe "salvez".
Cand incasezi subventiile APIA vei utiliza noul cod creat.
am gasit ... n-am vazut de ochi. 

Nici o problema, data viitoare iti imprumut ochelarii mei. 

da initial am considerat ca atit da programul dar daca ai zis creaza tipul am cautat... nu faceam . multumesc pentru pasi si rabdare...cu respect
am.. dar e fenomen ciudat la calculator ma uit peste ei....
Asta este, trebuie sa te obisnuiesti. 

Va rog frumos sa-mi spuneti si mie din ce cauza la o intrep indv.la iesiri si intrari este corect delimitat tva dar in registru inc. si plati imi inreg. cu tot cu tva. Mentionez ca jurnalele sint corecte, decl.300si 394 deasemeni sint corete.Multumesc.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!