Plata din cont personal pt societate

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
bedregeanuo

Plata din cont personal pt societate

#1 Mesaj de bedregeanuo »

Societatea a avut de montat o pompa da apa la o pers fizica. Clientul a cumparat pompa pe societate si a platit din contul personal, pe depunerea de numerar apare contul clientul dar in numele societatii.

Vreau sa stiu daca e sunbt corecte urm inreg:

5311=4551
3028,4428=401
401=5311
4226=4428
4551=5311

Va multumesc!

tomac

Re: Plata din cont personal pt societate

#2 Mesaj de tomac »

De ce ati folosi folosi 4551?
E client? Atunci folositi 4111.
Nu e client? E vorba despre altceva, reformulati. Pentru ca inregistrarile contabile par sa va contrazica afirmatia "Clientul a achizitionat"....
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

bedregeanuo

#3 Mesaj de bedregeanuo »

Societatea a montat o pompa unui client, clientul respectiv a cumparat pompa pe societate dar a platit din contul personal, actele au ajuns in contabilitate si pe factura apare: pompa pe societate si plata prin op din contul personal al respectivului client dar cv factura nr.. si numele societatii...Normal trebuia ca plata sa se faca din contul societatii si nu s-a facut, nu stiu daca am explicat corect situatia.

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Eu nu inteleg de ce clientul nu a cerut factura pe numele lui, adica de ce a cerut factura pe numele unei societati, precum de unde a avut datele societatii?
N-ar fi mai simplu daca s-ar corecta factura? Adica sa fie pe numele clientului.

Scrie răspuns