declaratia 112 pentru zilieri
declaratia 112 pentru zilieri
Pot genera din saga decl 112 daca nu am salariati , am doar zilieri pentru care trebuie da declar impozitul?
Re: declaratia 112 pentru zilieri
"Fisiere" -> "salariati", dupa care "operatii" -> "state salarii" -> adaugi luna si completezi la "contracte civile".
Totusi este mai usor sa aduni sumele din registru si sa generezi o declaratia goala si sa completezi doar partea de impozit.
Totusi este mai usor sa aduni sumele din registru si sa generezi o declaratia goala si sa completezi doar partea de impozit.
Eu iti propun sa culegi fiecare zilier zilnic in fisiere salariati , sa faci statul pe luna respectiva, declaratia lunara, pentru ca la sfarsitul anului trebuie sa faci declaratia 205.
Buna ziua,
Din cate stiu eu incepand cu anul 2014 pentru zilieri trebuie facut Anexa 1.2 in Declaratia 112 si in 2015 nu mai trebuie raportate in D205. Am gasit aceste informatii in articolul urmator: http://contabilul.manager.ro/a/12049/im ... lieri.html
Stie cineva cum trebuie introduse zilierii in program ca sa genereze corect D112 (inclusiv Anexa 1.2 pentru zilieri)?
Din cate stiu eu incepand cu anul 2014 pentru zilieri trebuie facut Anexa 1.2 in Declaratia 112 si in 2015 nu mai trebuie raportate in D205. Am gasit aceste informatii in articolul urmator: http://contabilul.manager.ro/a/12049/im ... lieri.html
Stie cineva cum trebuie introduse zilierii in program ca sa genereze corect D112 (inclusiv Anexa 1.2 pentru zilieri)?
Şi eu am avut într-o lună dilema asta pe care am disecat-o în link-ul de mai jos, dar nu m-am lămurit, aşa că am cumulat impozitul zilierilor cu al celorlalţi salariaţi şi am raportat la fel ca în anul 2013.
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ri#p159284
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ri#p159284
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Ce contari sunt corecte pentru zilieri
621=401
401=444
401=5311
sau
641=421
421=444
421=5311
621=401
401=444
401=5311
sau
641=421
421=444
421=5311
Buna seara !
Am si eu o problema cu declararea zilierilor in D112 (nu am mai avut din iunie a.c.),
mai precis toti zilierii au fost preluati in anexa 1.2, validare cu succes, insa
in recipisa de la ANAF, pt. fiecare pozitie corespunzatoare unui zilier am eroarea:
"E: asigurat (2) [idAsig = 2]
eroare regula: S110a.2: Sectiunea E1 si/sau sectiunea E2 se completeaza pentru asigurat de
tip A, B sau C in (1,19,25)"
Ca solutie de moment am sters zilierii din anexa 1.2 si am retrimis d112 - fara erori.
Ce se intampla ?
Multumesc !
Am si eu o problema cu declararea zilierilor in D112 (nu am mai avut din iunie a.c.),
mai precis toti zilierii au fost preluati in anexa 1.2, validare cu succes, insa
in recipisa de la ANAF, pt. fiecare pozitie corespunzatoare unui zilier am eroarea:
"E: asigurat (2) [idAsig = 2]
eroare regula: S110a.2: Sectiunea E1 si/sau sectiunea E2 se completeaza pentru asigurat de
tip A, B sau C in (1,19,25)"
Ca solutie de moment am sters zilierii din anexa 1.2 si am retrimis d112 - fara erori.
Ce se intampla ?
Multumesc !
nu ai introdus corect zilierii in program
O parte dintre zilieri erau deja introdusi (le modific doar data angajarii / placarii / salariu brut),
o parte erau noi, toti au iesit in erori;
La luna iunie D112 a iesit OK.
Interesant a fost faptul ca validarea XML din SAGA nu a returnat erori (!)
Nu inteleg cum ar putea fi introdusi incorect, lucrez de mult timp cu zilieri (Tip = zilier).
o parte erau noi, toti au iesit in erori;
La luna iunie D112 a iesit OK.
Interesant a fost faptul ca validarea XML din SAGA nu a returnat erori (!)
Nu inteleg cum ar putea fi introdusi incorect, lucrez de mult timp cu zilieri (Tip = zilier).
cum ai rezolvat problema cu zilierii?
Vă spun eu cum se rezolvă și de ce era eroare. Pentru că ANAF pe siteul de validare a D112 are reguli de validare suplimentare față de cele din pdf sau DUKIntegrator. Și sunt oarecum bizare. La persoane în secțiunea E3, la rubrica "Funcție de bază" există trei variante posibile: "Funcție de bază", "În afara funcției de bază" și "Nu este cazul". Programul completa acolo "Nu este cazul" și pdf-ul sau DUKIntegrator validau fără probleme. Nu este cazul de funcție de bază sau nu la zilieri, dar ANAF e de altă părere. Ei cer ca la zilieri să fie aleasă valoarea "În afara funcției de bază" pentru a se valida declarația și pe site nu doar în pdf.
Așa că pentru a rezolva trebuie să procedați astfel:
- instalați ultima versiune de program
- după instalare, intrați la Operații - State salarii și apăsați butonul "Declarația 112"
- în ecranul ce vă apare apăsați "Actualizare date"
- generați PDF-ul și validați-l. Se va valida corect. Verificați la unul din zilieri dacă la secțiunea "E3" aveți setată valoarea "În afara funcției de bază" la rândul 3. Dacă da, puteți depune declarația fără probleme și se va valida.
Așa că pentru a rezolva trebuie să procedați astfel:
- instalați ultima versiune de program
- după instalare, intrați la Operații - State salarii și apăsați butonul "Declarația 112"
- în ecranul ce vă apare apăsați "Actualizare date"
- generați PDF-ul și validați-l. Se va valida corect. Verificați la unul din zilieri dacă la secțiunea "E3" aveți setată valoarea "În afara funcției de bază" la rândul 3. Dacă da, puteți depune declarația fără probleme și se va valida.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Buna seara, am avut aceeasi eroare la D 112 cu zilieri, am urmat indicatiile lui tomac, am transmis declaratia si acum am urmatoarele erori E: asigurat (5) [idAsig = 5]
eroare regula:S122.2:Tipul de asigurati din sectiunea E3 nu corespunde cu tipurile de asigurati declarati in sectiunile A,B si C
E: asigurat (12) [idAsig = 12]
eroare atribut: casaSn: valoarea '_N' nu se afla in lista
Va rog daca puteti sa ma ajutati ca nu inteleg nimic si nu stiu ce sa fac. Va multumesc.
eroare regula:S122.2:Tipul de asigurati din sectiunea E3 nu corespunde cu tipurile de asigurati declarati in sectiunile A,B si C
E: asigurat (12) [idAsig = 12]
eroare atribut: casaSn: valoarea '_N' nu se afla in lista
Va rog daca puteti sa ma ajutati ca nu inteleg nimic si nu stiu ce sa fac. Va multumesc.
ia legatura cu anaf
cretinii au modificat pdful dar programul de validare nu
cretinii au modificat pdful dar programul de validare nu