suspendare calcul amortizare

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
robut

suspendare calcul amortizare

#1 Mesaj de robut »

Buna ziua,
am suspendat calculul amortizarii pentru unele mijloace fixe, si acum registrul imobilizarilor este dat peste cap:valoarea ramasa neamortizata este mai mare decat luna trecuta, iar amortizarea inregistrata este mai mica.........si nici vorba sa mai dea cu soldul din balanta.
Va rog sa ma ajutati ......o iau razna de cand ma chinui si nu pot sa-i dau de capat.

balazse

Re: suspendare calcul amortizare

#2 Mesaj de balazse »

Eu zic sa trimiti e-mail echipei Saga, doar la verificare bazei de date s-ar putea pronunta o posibila rezolvare a situatie.

ioni459

#3 Mesaj de ioni459 »

O firma de transport (impozit pe micro) de la inceputul anului pana in prezent nu a mai folosit camionul si acum vrea sa il vanda.
Pentru aceste luni trebuie trecut mijlocul fix in conservare si sa nu se mai inregistreze amortizare?

multumesc

bogdanr131

#4 Mesaj de bogdanr131 »

ioni459

#5 Mesaj de ioni459 »

multumesc

Am citit, si o sa raman la prima varianta specificata in materialul trimis:

''Rezulta ca in cazul in care un mijloc fix intra in conservare sunt posibile mai multe situatii, in functie de perioada de nefunctionare si de politica contabila adoptata de societate:
- se poate inregistra o cheltuiala cu amortizarea,
- se poate inregistra o cheltuiala corespunzatoare ajustarii pentru deprecierea constatata,
- se revizuieste durata de amortizare atunci cand perioada de nefolosire este indelungata.''

bogdanr131

#6 Mesaj de bogdanr131 »

eu personal ca sa nu ma complic amortizez
privitor la acest aspect cititi normele de la legea 15/1994 cu amortizarea daca nu gresesc acolo gasiti detalii despre conservare cei drept putin, dar poate ajuta
in aceste norme se specifica ca pentru conservare se anunta fiscul, in realitate nu stiu cum se procedeaza

ioni459

#7 Mesaj de ioni459 »

Tinand cont ca nu e vorba de firma platitoare de impoz pe profit, unde ar fi nedeductibila fiscal amortizarea din perioada asta...atunci voi inreg amortizarea si apoi vanzarea.

Scrie răspuns