Cumparare bilete la ordin

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
bereschi

Cumparare bilete la ordin

#1 Mesaj de bereschi »

Buna ziua!
Imi puteti spune, va rog, cum pot inregistra cumpararea unor file de bilete la ordin? Imi apar in extrasul de cont si am TVA aferenta.
Va multumesc!

septimiuv

Re: Cumparare bilete la ordin

#2 Mesaj de septimiuv »

te gandesti ce reprezinta pentru tine, te uiti in planul de conturi si gasesti contul

bereschi

#3 Mesaj de bereschi »

Tocmai pentru ca nu as vrea sa gresesc, desi suma este mica, am apelat la dvs! M-a derutat faptul ca operatiunea apare doar in extrasul de cont.
As aprecia foarte mult daca ati binevoi sa dati un raspuns mai exact... Probabil pentru dvs este ceva banal si considerati ca cer mura-n gura, eu consider ca cer ajutor si m-as bucura sa si primesc...
O zi cat mai buna!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Septimiu v-a provocat puțin. V-a rugat să gândiți puțin. Ce reprezintă acele file pentru dumnevoastră? Imobilizări, marfă, materiale, e ceva ce stocați sau nu. În funcție de ceea ce răspundeți la întrebare, veți ști cum să contabilizați. E drept că e o întrebare ce poate părea simplă deși uneori astea generează cele mai multe dispute, dar eu am încurajat întotdeauna oamenii să pună problema altcumva. Decât să ceară un răspuns pe tavă e mai indicat să spuneți: eu nu am mai avut un astfel de caz, dar în opinia mea acestea s-ar contabiliza în....Pentru că eu nu pot să cred că nu aveți nici o opinie legată de contul în care credeți că s-ar contabiliza. Toți am fost la început, iar eu și azi sunt uimit de câte mai pot învăța.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

fagarasa176

#5 Mesaj de fagarasa176 »

Eu sunt curios cum de apare si TVA fara un document justificativ
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

tomac

#6 Mesaj de tomac »

E o chestie a băncilor. Le e lene să dea factură. Adevărul e că pentru sume de alea nu merită să emită factură că le costă mai mult factura decât încasează.

bereschi

#7 Mesaj de bereschi »

Nu am vrut sa dau un cont, ca sa nu spun o prostie mare.
Tocmai TVA-ul m-a incurcat si pe mine...
Nu am mai avut o asemenea situatie, insa. in opinia mea, ar trebui utilizat contul 3028.
% = 5121
3028
4426
In situatia data, fara alt document...

Consider gresit?

balazse

#8 Mesaj de balazse »

Trebuie sa ceri factura de la banca, deoarece este obligat si iti elibereze.
Poti sa le inregistrezi pe 6028/604 in loc de 3028, sau vei tine evidenta lor separat?

tomac

#9 Mesaj de tomac »

@bereschi
Nu trebuie să vă fie frică să vă exprimați o opinie. Mai ales dacă o puteți argumenta.
Nu puteți deduce TVA fără factură. Nu se poate. Banca se face că uită de chestia asta și ia sumele defalcat direct din extras. Treceți direct întreaga sumă pe 604 sau pe 6028, după cum credeți de cuviință, așa cum v-a spus și balasze. Dacă vreți să deduceți, faceți la fel cum v-a sfătuit balasze: cereți factură băncii.

bereschi

#10 Mesaj de bereschi »

Pana la urma am trecut in contul 604, inainte de a vedea rasounsul dvs; am considerat chestiunea mai simpla asa.
Va multumesc frumos! Cu adevarat este mult mai buna gandirea dvs: este mai de folos sa il inveti pe flamand sa pescuiasca decat sa ii dai un peste :)

Scrie răspuns