urgent concedii medicale
-
urgent concedii medicale
Am o angajata cu data de 01.07.2014.In data de 04.07.2014 sufera o operatie pe creier si i se da concediu medical cod 06 pana in 08.07.2014 apoi cod 01 pana la sfarsitul lunii iulie, integral luna august si pana in 12 septembrie. Angajata nu a lucrat anterior deci nu am baza de calcul. Pt cod 06 am platit din fond de salarii iar pt restul lunilor nu am introdus in saga concediile medicale motivul fiind lipsa stagiu cotizare. Cum e corect sa fac in salarii...in pontaj am pus 0 ore lucrate, dar in rubrica cu salarii imi trece ore lucrate integral. Daca introduc concediile cu baza 0 imi da eroare 112. Din 15 septembrie are din nou alt certificat initial prelungit pana in 31.10.2014. Nu e corect sa apara in statul de plata orele lucrate integral daca ea nu e deloc la munca.Nu stiu unde trebuie sa introduc ceva ca sa imi dea bine...e urgent va rog sa pot trimite declaratiia 112 astazi.Multumesc...ofer lamuriri daca nu am explicat bine 

Re: urgent concedii medicale
Nu se operează acele concedii. În statul de salarii pentru perioada respectivă operați în ecranul de concedii o suspendare - nu în pagina de CM ci dincolo, în pagina de concedii fără plată/suspendări. Dați adaug, și din listă alegeți suspendare și pentru fiecare perioadă de CM introduceți o suspendare. Așa la ore lucrate va apărea zero. Formularele de CM le păstrați ca dovadă că e o suspendare din motive medicale ce nu necesită trimitere de revisal.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Si daca pe lunile trecute am dat deja 112 cum ca a luat salar este vreo problema? ar trebui sa fac rectificativa la declaratii?
-
angajata noastra zice ca ea si-a platit la casa de sanatate pt ultimele 6 luni anterioare angajarii o anumita suma de bani...atunci la calculul bazei concediilor medicale poate fi luata drept baza suma respectiva?dar nr zile?avand in vedere ca ea nu a lucrat nicaieri efectiv...si acum vrea bani de incasat de la stat pt concedii...
la rubrica viza de plata pe concedii eu am trecut "lipsa stagiu cotizare" ...nu mai inteleg nimic
la rubrica viza de plata pe concedii eu am trecut "lipsa stagiu cotizare" ...nu mai inteleg nimic

Ea precis a platit (deoarece este obligata de lege) sa plateasca fond de sanatate, dar nu a cotizat la FNUASS (CCI), ca urmare daca a fost spitalizat/consultat/etc nu a platit nimic, dar nu inseamna ca beneficiaza de indemnizatie de concediu medical.
Daca a platit si FNUASS trebuie sa iti aduca o adeverinta de cotizare pentru FNUASS (CCI) de la Casa de Sanatate, desi nu cred ca a cotizat pentru asa ceva, daca 0,001% dintre cei care isi platesc sanatatea fara sa fie angajati isi platesc si contributia de 0,85% atunci deja zic mult.
Daca a platit si FNUASS trebuie sa iti aduca o adeverinta de cotizare pentru FNUASS (CCI) de la Casa de Sanatate, desi nu cred ca a cotizat pentru asa ceva, daca 0,001% dintre cei care isi platesc sanatatea fara sa fie angajati isi platesc si contributia de 0,85% atunci deja zic mult.