factura avans Ungaria, factura finala luna urmatoare

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
davidb107

factura avans Ungaria, factura finala luna urmatoare

#1 Mesaj de davidb107 »

Am primit si achitat o factura de avans in septembrie pentru achizitie utilaj din Ungaria, apoi CMR si utilaj in luna urmatoare, precum si factura finala ulterior receptiei.
As dori sa stiu exact care sunt notele contabile, nu vreau sa gresesc, fiind vorba de un proiect pe fonduri neramb.
De asemenea, daca data receptiei este data CMR, il inregistrez ca pe un aviz la intrari valuta? Daca da, la ce valoare a utilajului, din moment ce inca nu am factura finala?
Va multumesc anticipat.

davidb107

Re: factura avans Ungaria, factura finala luna urmatoare

#2 Mesaj de davidb107 »

Stiu ca e zi grea azi, luni, ultimele declaratii, dar va rog un raspuns... :roll:

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Factura de avans: 232=404 (sa nu uiti sa faci reevaluarea la sfarsit de luna).
Factura finala unde iti apare si stornarea avansului: 232=404 cu minus (la curs de revaluare septembrie, dar la curs factura sa treci cursul BNR din ziua facturii); 21xx=404.

davidb107

#4 Mesaj de davidb107 »

Am inteles. Inca ceva:
Daca data receptiei este data CMR, il inregistrez ca pe un aviz la intrari valuta? Daca da, la ce valoare a utilajului, din moment ce inca nu am factura finala?

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Acum doar vin cu o sugestie si nu inseamna ca este corect. In mod normal ai facut o comanda pe baza unei oferte si atunci te inregistrezi cu acea suma, iar la sosirea facturii regularizezi situatia.
Poti sa-l inregistrezi pe 231 si sa-l consideri nefinalizat pana la punere in functiune si atunci ii mai usor.

Scrie răspuns