absente nemotivate

dobrem233

absente nemotivate

#1 Mesaj de dobrem233 »

In pontaj cum se pot completa pe zile absentele nemotivate, programul nu permite sa treci litera N .Aveti alta metoda?
Multumesc.

herganiec

Re: absente nemotivate

#2 Mesaj de herganiec »

pui 0.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Am eu o întrebare: dacă pontajul reprezintă evidența orelor lucrate (art.119 CM) și orele se exprimă în cifre, de ce ați completa cu tot felul de litere pontajul?
Cunoașteți vreo reglementare expresă în acest sens? Cunoașteți vre-un act normativ ce obligă la completarea pontajului cu altceva decât ore?
Legenda de pe pontaj explică abreviațiile din antetul acestuia nu indică ce se trece în pontaj.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

dobrem233

#4 Mesaj de dobrem233 »

Va multumesc pt raspunsuri.

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Pentru TomaC
In cazul in care l-ai descris mai sus, de unde stii cand a fost acel om absent? Deoarece poate avea si zile de concediu de odihna sau concediu fara plata (ii drept ca pentru cazuri ar trebui sa exista o cerere in acest sens).
Dupa parerea mea ar fi optim daca la completarea in campul "concedii" daca completezi cu anumite date sa se preia cu abreviatiile si campurile respective (ex: CO, CFS etc.).

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Care caz l-am descris? Că nu pricep.
Nu ar fi normal să preiau tot felul de abreviații. De ce ar fi normal? Este sau nu este pontajul o evidență a orelor? Dacă da, de ce aș completa cu tot felul de abreviații evidența orelor? Mai ales când orele se exprimă în..cifre?
Nu poți fi într-o zi în medical sau fără plată sau în concediu de odihnă și să fi și absent. Pentru orice caz de lipsă de la locul de muncă, altul decât absențe, în spate ai un document. În cazul absențelor nu ai nimic. Că nu ai cum.
Am mai văzut oameni care cereau ca în pontaj sau pe stat să apară ore învoite. Noțiunea de învoit nu există în codul muncii. Dacă se plătesc se trec pe stat ca lucrate, dacă nu se plătesc - deși nu prea există bază legală să nu le plătești - sunt absențe nemotivate că pentru alea ai bază legală.
Dacă nu este convenabil acest mod de lucru, care este cel mai corect zic eu, există posibilitatea exportului în Excel și acolo poate completa și cu cuprinsul romanelor citite în ultimii 2-3 ani.
Eu am tot căutat vreo reglementare emisă de cineva, reglementare care să fie în vigoare și azi și care să ofere modelul și modul de completare a pontajului...și cam nimic
OMFP 3512/2008 nu oferă un astfel de model sau document. Codul Muncii nici atât.

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Prin caz m-am referit la completarea numai al orelor lucrate.

In pontaj avem si o rubrica "total ore nelucrate" -> "din care: ...", iar sincer sa fiu mie mi se pare normal ca o data ce se centralizeaza acele ore sa stiu la care zile se refera exact din luna respectiva, adica daca am 3 zile de concediu medical sa vad la acele zile trecute "BO". Mai exact la vizualizarea pontajului ar fi mult mai usor sa stiu pentru care zile se refera centralizatorul si fiecare om cand a fost in concediu de odihna, concediu de boala, fara sa fiu nevoit sa mai uit pe restul actelor.
Poate ca aceasta cerere este prea mult, dar mi se pare mult mai util si usor de interpretat.
Cu ceva timp in urma am creat un fisier excel in care daca pentru o zi lucratoare am trecut o abreviatie (din legenda) s-a scazut numarul orelor lucrate conform normei de lucru, dar cum l-am creat pentru o anumita unitate nu l-am mai utilizat de atunci (deci este posibil).

Si da, si eu sunt intre acei utilizatori care au trimis e-mail echipei Saga sa apara pe pontaj acele abreviatii daca sunt introduse ca si perioada la "concedii".
Faptul ca nu este reglementat nu inseamna ca nu poate fi modificat in asa fel incat sa fie mai util.

muresanc

#8 Mesaj de muresanc »

de acord cu balazse. Subscriu si eu.

nasteaf

#9 Mesaj de nasteaf »

Cred ca este inutil sa mai cerem ceva echipei SAGA, caci oricum nu se doreste a se lua in considerare deloc propunerile si sugestiile noastre.
Daca si pt.acest pontaj mai este necesara pt.dansii o lege speciala si atunci sa faca ceva, in conditiile cand tot timpul asa s-a completat pontajul, cu abrevierile din antetul foii de prezenta si nu a fost vreo lege expresa in acest sens ( foaie de prezenta care intr-adevar sa-ti prezinte oglinda activitatii salariatilor in luna respectiva), noi utilizatorii putem sa ne luam gandul sa mai asteptam vreo modificare sau imbunatatire de program.Am solicitat macar sa faca acel fisier sa fie editabil si sa scriem noi acele abrevieri, dar nici aceasta sugestie nu a fost luata in considerare.
Pacat....
Ce nu inteleg eu este ca este chiar atat de greu de facut aceste modificari-cerute de mai multi utilizatori- sau pur si simplu nu se doreste a se tine cont de nici o sugestie venita din partea utilizatorilor.

balazse

#10 Mesaj de balazse »

Scuze, dar nu pot fi de acord cu afirmatia ca nu se iau in considerare propunerile.
Eu deja de mai mult ori am facut propuneri si s-au implementat.
Ii drept ca sunt cateva sugestii pe lista care n-au fost implementate, dar asteptam.
Din pacate desi pentru noi este ceva usor dpdv tehnic este mai greu de implementat, in anumite cazuri chiar nu se poate, deoarece intervin cu anumite corelatii si setari de structura.
Partea cu editarea am propus si eu, dar ma gandesc ca acele casute sunt configurate pentru cifra si nu caractere, de aceea am propus ca la imprimare sa se preia datele din "concedii", astfel cifra zero l-ar transforma doar pentru listare in abrevieri.
Oricum, avem rabdare si asteptam, poate poate se gaseste o solutie pana la urma. :)

tomac

#11 Mesaj de tomac »

nasteaf scrie:Daca si pt.acest pontaj mai este necesara pt.dansii o lege speciala
Există o lege. E codul muncii. Acesta prevede o evidență a orelor lucrate, iar orele se exprimă în cifre. Dacă nu a lucrat, se pune zero, vi se pare ceva ilogic? Puneți problema așa: dumneavoastră solicitați întocmirea pontajului în virtutea unei cutume, a unei obișnuințe, nu în virtutea unei baze legale. Eu v-am explicat de ce SAGA pune zero la timp lucrat dacă un salariat a fost în CO, CFP, CM, absențe sau mai știu eu ce altă situație în care nu a lucrat. Ce vi se pare ilogic sau necorespunzător prevederilor codului muncii aici?

septimiuv

#12 Mesaj de septimiuv »

tomac scrie: Ce vie pare ilogic sau necorespunzător prevederilor codului muncii aici?
Efectul de turma :shock:

balazse

#13 Mesaj de balazse »

Poate fi vorba de o obisnuinta, sau chiar de efectul de turma, totusi intr-un fel este mai usor (cel putin pentru mine) daca ma uit pe un pontaj, unde apar acele abrevieri, la "total ore lucrate: din care:" sa vad la care zile din luna respectivase refera si sa nu iau la puricat ceririle sau certificatele.
Este posibil sa fi fost obisnuit sa trecem manual pe pontaj acele abrevieri si acum cu greu reusim sa ne acomodam metoda de a trece zero si de aceea revenim cu sugestia.

herganiec

#14 Mesaj de herganiec »

Multe institutii si firme folosesc modelul de mai jos in excel.
http://i.imgur.com/J056TiW.png
sau
acesta
http://i.imgur.com/DmYpIzB.png

chiar stiu asa ceva unde sunt 900 de angajati si asa tin evidenta pontajelor pe fiecare luna si chiar merge ok.
Se poate afla centralizat pe luna tot ce vrei cate ore/zile ce co de ccc, de altele.. are fiecare angajat. si foarte bun si de ajutor decat un pontaj doar cu 8 8 8 8 8 cate nu iti spune nimic.

poate ca la firme cu 8-15 angajati e bun pontajul din Saga asa cum e dar pt firme cu multi angajati e mult mai utila forma aceasta in excel.

**am lasat si formula sa se observe pt a vedea cum calculeaza automat in functie de cum se completeaza pontajul cu I, Co, CM etc..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns