trecere cu inatarziere la impozit pe profit
trecere cu inatarziere la impozit pe profit
Buna ziua. Am preluat o firma cu luna septembrie 2014. Era platitoare de impozit micro. Am observat ca la luna iulie avea depasit pragul de 65000 euro pt trecere la impozit pe profit. Ma poate ajuta cineva cu un sfat. Pot sa fac trecerea la impozit pe profit cu 01.07.2014 desi pt trimestrul 3 s-a declarat si platit deja impozit micro? Multumesc
Re: trecere cu inatarziere la impozit pe profit
Da. Mergeti cu 010 completat de la perioada cand deveniti platitor de impozit pe profit (01.07.2014 in cazul expus)
Mergeti cu balantele (va vor cere cu siguranta pe niste perioade) si considerati de la 01.07.2014 trecerea la impozit pe profit.
In declaratia 101 (anuala) veti trece - la plati ca impozit - impozitul pe micro (ca fiind platit in contul impozitului pe profit) si se va regulariza.
Trebuie sa depuneti rectificativa la D100 (declaratia 710) la septembrie 2014 cu impozit pe profit NUMAI dupa ce vi s-a aprobat trecerea la noul impozit.
Mergeti cu balantele (va vor cere cu siguranta pe niste perioade) si considerati de la 01.07.2014 trecerea la impozit pe profit.
In declaratia 101 (anuala) veti trece - la plati ca impozit - impozitul pe micro (ca fiind platit in contul impozitului pe profit) si se va regulariza.
Trebuie sa depuneti rectificativa la D100 (declaratia 710) la septembrie 2014 cu impozit pe profit NUMAI dupa ce vi s-a aprobat trecerea la noul impozit.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!