taxare inversa
Re: taxare inversa
Rumegusul si latunoaiele nu intra sub incidenta taxarii inverse. A se vedea HG 996/2008, cu modificari si completari. Furnizorul tau a folosit gresit taxarea inversa.
Inainte de a posta m-am documentat si stiu ca rezidurile rezultate in urma prelucrarii lemnului nu sunt supuse" taxarii inverse".
Nu stiu ce este cu HG 83/2005 pe care ei o trec pe factura sub mentiunea taxarii inverse.
Momentan nu am putut lua legatura cu acest furnizor.
Cum sa inregistrez aceste facturi mai ales ca sunt din luna septembrie si trebuie sa fac rectificativa la D394?
Nu stiu ce este cu HG 83/2005 pe care ei o trec pe factura sub mentiunea taxarii inverse.
Momentan nu am putut lua legatura cu acest furnizor.
Cum sa inregistrez aceste facturi mai ales ca sunt din luna septembrie si trebuie sa fac rectificativa la D394?
Ia legatura cu furnizorul, asta ar fi cel mai important in prima faza.
Da ,in final am reusit sa iau legatura cu furnizorul....nu au stiut ca rezidurile lemnoase nu sunt supuse "taxarii inverse".
Am cazut de comun acord sa-mi storneze toate facturile si sa-mi factureze cu tva ,in luna noiembrie.
Dupa mine cred ca ar trebui sa inregistrez facturile asa eronate cu taxare inversa, pentru ca in momentul stornarii sa am aceleasi date, si apoi sa le inregistrez pe cele intocmite corect cu tva.
Spuneti-mi va rog daca procedez bine.
Multumesc anticipat.
Am cazut de comun acord sa-mi storneze toate facturile si sa-mi factureze cu tva ,in luna noiembrie.
Dupa mine cred ca ar trebui sa inregistrez facturile asa eronate cu taxare inversa, pentru ca in momentul stornarii sa am aceleasi date, si apoi sa le inregistrez pe cele intocmite corect cu tva.
Spuneti-mi va rog daca procedez bine.
Multumesc anticipat.
Si nu le poate storna cu 31.10.2014 si tot cu aceeasi data sa va emita facturile corect?
Nu, au zis ca deja au facturi emise pe luna noiembrie.
Atunci alta solutie nu exista decat cel mentionat anterior, desi nu cred ca ar fi greu sa se faca o noua serie.