casa de marcat

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
mihalydeakpala

casa de marcat

#1 Mesaj de mihalydeakpala »

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca am nevoie de casa de marcat pentru activitatea de inginerie, constand din prestari servicii de proiectare instalatii termice direct catre populatie. Mentionez ca sunt SRL si intocmesc contract si factura fiscala pentru fiecare client persoana fizica.
Multumesc pt.raspunsuri

paturcai

Re: casa de marcat

#2 Mesaj de paturcai »

Potrivit art. 1 din OUG 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata in M.Of. nr. 75 din 21 ianuarie 2005, (modificata si completata prin OG 47/2007) care reglementeaza obligatia utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscale de catre toti agentii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul si prestari de servicii direct catre populatie.
Totusi, trebuie sa aveti in vedere faptul ca nu este obligatorie utilizarea casei de marcat in situatia in care aceste vanzari au loc doar intamplator.
"In sensul ordonantei de urgenta, prin livrari de bunuri cu amanuntul si prestari de servicii direct catre populatie se intelege acele activitati desfasurate cu caracter permanent. Nu intra in aceasta categorie eventualele livrari de bunuri si prestari de servicii direct catre persoane fizice efectuate intamplator de catre agentii economici, altii decat comerciantii cu amanuntul."

De asemenea, utilizarea casei de marcat nu este obligatorie daca realizati una sau mai multe din operatiunile exceptate, asa cum sunt enumerate la art. 2 din O.U.G. nr. 28/1999, chiar daca marfurile sunt vandute direct catre populatie:

- comertul ocazional cu produse agricole efectuat de producatorii agricoli individuali in piete, targuri, oboare sau alte locuri publice autorizate;
- livrarile de bunuri efectuate prin automatele comerciale;
- serviciile de alimentatie publica efectuate in mijloace de transport public de calatori;
- vanzarea de ziare si reviste prin distribuitori specializati;
- transportul public de calatori pe baza de bilete sau abonamente tiparite;
- vanzarea obiectelor de cult si serviciile religioase prestate de institutiile de cult;
- comertul cu amanuntul prin comis-voiajori, precum si prin corespondenta, cu exceptia livrarilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine si unitatile de alimentatie publica, pe baza de comanda;
- efectuarea lucrarilor de constructii, reparatii, amenajari si intretinere de locuinte <--------daca va incadrati la aceasta exceptie atunci nu aveti nevoie de casa de marcat.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

mihalydeakpala

#3 Mesaj de mihalydeakpala »

Va multumesc pt.raspuns, dupa parerea mea nu se incadreaza activitatea de proiectare la acest aliniat, din pacate. :( Ce anomalie, cu toate ca se elibereaza chitanta (si nu bon fiscal), societatea mai primeste si o amenda de 8.000 lei.

apetrem

#4 Mesaj de apetrem »

Si o casa de marcat este 300 de lei ...
Marian Apetre

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

ApetreM :wink: :mrgreen:

cernatv

#6 Mesaj de cernatv »

Iar dă Ponta din coadă de bucurie.

paturcai

#7 Mesaj de paturcai »

Ca este o casa de marcat 300 de lei sau ca amenda este 8.000 lei?!

Scrie răspuns