Control ITM

popag361

Control ITM

#1 Mesaj de popag361 »

Buna ziua,
Am primit de la Inspectia muncii, ITM o instiintare pentru control. Imi sunt solicitate urmatoarele documente:
- ctr individuale de munca+dosar personal; ce trebuie sa cuprinda dosarul de personal
- state de plata/pontaje/dovada acordarii drepturilor salariale; de unde pot sa scot si eu pontajele din Saga?; Salariile le platesc cash, fac dispozitii de plata de mana sau scot din saga niste dispozitii
- dovada respectarii HG nr 500/2011; m-am uitat pe lege si am observant ca este vorba de Revisal; ce documente trebuie sa listez din Revisalpentru a respecta cerintele inspectorilor.
Mentionez ca este prima data cand am de a face cu un astfel de control de la ITM de aceea am nevoie de ajutor.
Multumesc!

O zi buna!

fagarasa176

Re: Control ITM

#2 Mesaj de fagarasa176 »

1. Dosar:
- contract munca
- fisa post
- minuta de informare
- cerere angajare
- fisa aptitudini de la medicina muncii
- printare din reges cu fisierul urcat in urma angajarii salariatului respectiv
- acte aditionale
2. Dovada platii este statul de salarii semnat de angajati ca au prmit banii
Pontajul il puteti genera si printa din SAGA
Meniul Operatii-->State salarii-->Va pozitionati pe luna care va intereseaza--> In stanga sus aveti butonul "Pontaj"-->Actualizare date (stanga sus)-->Tiparire
3. Listati lista cu toti angajatii societatii
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

popag361

#3 Mesaj de popag361 »

Multumesc! Mai am nevoie de cateva detalii:
- ce inseamana "minuta de informare", imi poti da un model?
- acte aditionale le pot lista din saga? Mentionez ca am avut doar modificari de salarii! Le dau toate actele aditionale la dosarul angajatului?
- Daca am avut concediu fara plata, ce documente am nevoie la dosar?
- printez din reges doar cu fisierul urcat in urma angajarii salariatului respectiv sau si fisierele incarcate odata cu modificarile de salariu si suspendarea contractului
- de revisal s-a ocupat o alta persoana, de la care eu am primit acum 2 ani doar userul si parola.
Eu am un contract de prestari servicii in calitate de expert contabil. Trebuie intocmit un document inre mine si firma in legatura cu completarea revisalului sau pot faca un document prin care este delegate administratorul sa completeze?
- statele de salarii le pot semna si eu in calitate de expert contabil?

cozariucm

#4 Mesaj de cozariucm »

ai aici ce trebuie sa contina dosarul cu toate formularele la adresa de mai jos
http://www.cabinetexpert.ro/2014-06-25/ ... -util.html

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Pentru PopaG361
Eu iti sugerez sa lasi in seama administratorului completarea ReviSal-ului (cel putin pe hartie).

popag361

#6 Mesaj de popag361 »

Asa o sa fac, este mult mai bine! Multumesc!
Mai am o intrebare: cum printez din reges fisierul urcat in urma angajarii salariatului respective? Intru pe fisierul respectiv si fac in print screen in word?

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Sincer acea listare este mai degraba pentru siguranta ta. Poti sa filtrezi dupa data si atunci listezi direct din browser, doar sa verifici anterior listarii incadrarea in pagina a datelor (de cele mai mult ori trebuie sa modifici latimea coloanelor manual ca sa intra pe "portrait" datele).

herganiec

#8 Mesaj de herganiec »

printscreen.. :) mai simplu .
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns