avantaje natura

costead

avantaje natura

#1 Mesaj de costead »

Pentru o asigurare voluntara de sanatate suportata de angajator pentru salariatul sau se datoreaza doar impozit pe venit ?
Cas , cass, somaj NU se datoreaza ?
Si daca se datoreaza doar impozit la salarii merg la "Tichete" si inregistrez valoarea ?

paturcai

Re: avantaje natura

#2 Mesaj de paturcai »

Cheltuielile cu primele de asigurare voluntara de sanatate (efectuate de angajator potrivit Legii privind reforma in domeniul sanatatii nr. 95/2006, cu modificarile si completarile ulterioare), in limita unei sume reprezentand echivalentul in lei a 250 euro (la cursul de schimb LEU/EUR comunicat de BNR la data inregistrarii cheltuielilor) intr-un an fiscal, pentru fiecare participant sunt cheltuieli deductibile fiscal la calculul impozitului pe profit conform prevederilor art. 21, alin. (3), lit. k) din Codul fiscal.
Primele de asigurare voluntara de sanatate nu se admit la deducere pentru calculul lunar al impozitului pe venitul din salarii potrivit prevederilor pgf. 117 din Normele metodologice de aplicare a art. 57 din Codul Fiscal.
Angajatorul nu datoreaza pentru aceste sume, potrivit prevederilor art. 296^5, alin. (6), din Codul fiscal:
- contributia datorata bugetului asigurarilor sociale de stat;
- contributia de asigurari sociale de sanatate;
- contributia pentru concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate;
- contributia la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale;
- contributia de asigurari pentru somaj;
- contributia de asigurare la accidente de munca si boli profesionale.

Primele de asigurare voluntara de sanatate se inregistreaza in contabilitate prin intermediul contului 6457 “Contributia unitatii la primele de asigurare voluntara de sanatate” in corespondenta cu contul 4381 “Alte datorii sociale” / analitic distinct;
Cheltuielile efectuate in numele unui angajat, la schemele de pensii facultative se inregistreaza in contabilitate prin intermediul contului 6456 “Contributia unitatii la fondurile de pensii facultative” in corespondenta cu contul 4381 “Alte datorii sociale” / analitic distinct;

Prefer sa copiez si sa pun legatura (au fost cazuri cand articolele la care se face timitere nu mai sunt disponibile online)
http://auditeam.ro/speta-tratament-cont ... atate.html
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

apetrem

#3 Mesaj de apetrem »

Mai simplu, in limita celor 250 euro, nu datoreaza contributii sociale, nici firma, nici angajatul.
Doar angajatul datoreaza impozit pe venit, adaugandu-se la baza impozabila.
In salarii, buton "Tichete", se adauga la "tip tichete" un rand cu "Avantaje in natura".
Marian Apetre

costead

#4 Mesaj de costead »

Multumesc mult pentru raspunsuri !

Scrie răspuns