fast food cu meniul zilei

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
rusua560

fast food cu meniul zilei

#1 Mesaj de rusua560 »

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

Am preluat evidenta contabila la un fast food care vinde pe langa mancarea specifica (snitel, chiftele, etc) si meniul zilei, care este diferit in fiecare zi (doua preparate pentru felul unu si doi la alegere). Intrebarea mea este cum introduc retetarele in saga avand in vedere ca pe bonul fiscal emis la vanzare este trecut produsul "meniul zilei", acesta fiind diferit de la o zi la alta si chiar in aceiasi zi avand in vedere posibilitatea clientului de a opta intre doua feluri de mancare?

Va multumesc.

balazse

Re: fast food cu meniul zilei

#2 Mesaj de balazse »

Dupa parerea mea (desi nu am mare experienta in acest domeniu) ar trebui sa creezi mai multe articole de tip "meniul zilei 123" (unde codul 123 reprezinta efectiv meniul servit), astfel poti crea pentru fiecare o reteta.

ivana91

#3 Mesaj de ivana91 »

La evidenta contabila la fast foos cu meniul zilei, evidenta primara trebuie evidentiata cantitativ - valoric la toate alimentele aprovizionate si consumate?
Trebuie evidenta cantitativ-valorica si la tot felul de condimente si ingrediente care se folosesc?
Este vorba despre un SRL care are activitate secundara aceasta activitate.

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

nu prea aveti cum sa faceti bonurile de consum si productia si apoi vanzarea... e mult de facut evidenta manuala.
Asa pe calculator, creati retetele pt fiecare produs finit (cf cu consumurile aferente pt 10, 100 de bucati) sau cum va cade bine (la tava 25-30 buc de exemplu) si apoi zilnic primiti raportul de productie sau raportul Z de la vanzare pe baza caruia faceti in calculator productia si apoi o scadeti prin vanzare. Programul va face consumul aferent productie facute si vandute.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Dupa parerea mea condimentele se pot considera consumabil si trecute pe cheltuiala direct, adica oricum nu au o valoare asa mare.

Scrie răspuns