chelt. nedeductibile

robut

chelt. nedeductibile

#1 Mesaj de robut »

Am urmatoarea problema:
doua societati au acelasi patron.Prima societate are utilaje , masini, cladiri......insa din cauza ca anaf i-a pus poprire pe cont, patronul si-a infiintat alta firma(dar este trecuta alta persoana in acte) , si foloseste pentru desfasurarea activitatii, mijloacele fixe de pe prima firma.
I-am spus sa faca un contract de inchiriere , dar in zadar...a spus ca nu mai vrea nicio activitate, niciun act pe firma veche.
Problema e alta si anume (desi i-am explicat de "n" ori) imi aduce facturi cu piese de schimb, reparatii, combustibili.......
Le-am inregistrat pe chelt. nedeductibile integral insa va intreb daca nu le pot inregistra pe stocuri si poate in timp voi gasi o rezolvare desi la cat de recalcitrant este patronul ............. ma indoiesc.....oare merge cu un contract de comodat?

balazse

Re: chelt. nedeductibile

#2 Mesaj de balazse »

Cu un contract de comodat nu prea, ci doar cu unul de inchiriere.
Ai putea sa le inregistrezi pe stoc si poate cu timpul le-ai putea da in consum cand vei avea ceva in proprietate sau inchiriere.
Trebuie sa ii explici ca nu are ce cauta acele bunuri pe societatea noua, deoarece nu are nici o baza de consum pentru acele bunuri.
Poate sa incerce sa faca un contract de inchiriere de la alta unitate.

robut

#3 Mesaj de robut »

Multumesc Balazse.
I-am explicat de mai multe ori dar nu vrea sa priceapa......nu vrea sa tina cont de niciun cadru legal .Asa a lucrat si pe firma veche pe care eu am preluat-o cu inceputul anului.Toate problemele gasite de anaf sunt pe anii din urma....m-am mirat cum expert contabila veche nu l-a invatat nimic....aveau probleme cu carul...se lucreaza cu sume f.mari .........i-au blocat conturile...... si toate celelalte masuri legale......Sau poate l-o fi invatat, dar a vorbit la pereti , ca mine de altfel.......greu cu el :(

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Din pacate asemenea persoane nu prea o sa invata, mai ales daca sunt inconjurati de cativa care vin cu idei.
O alta problema este partea de "pai la celalalt contabil/firma se poate, noi de ce nu putem proceda la fel?".
Sincer sa fiu incet incet ma gandesc ca cea mai simpla situatie pentru aceste tipuri de sume ar fi trecerea pe 4551 in totalitate (fata de trecere lor pe cheltuieli nedeductibile), ca nu exista probleme la dividende, dar nu stiu daca ar fi o procedura chiar corecta.

apetrem

#5 Mesaj de apetrem »

Singura solutie este sa renuntati la astfel de firme.
Aduc doar probleme ...
Marian Apetre

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

aduc dar daca esti intr-o zona unde nu gaseti de lucru mai accepti si din acestia ciudati si trebuie sa gasesti solutii ca sa nu ii pierzi pe toti.
Si daca le inregistrati pe nedeductibile integral care ar fi problema la un control? De ce s-ar lega?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

apetrem

#7 Mesaj de apetrem »

Pe la impozit pe dividende si pe la folosirea fondurilor firmei in scop personal, adica parnaie.
Iar contabilul pe undeva pe la complicitate, oricum si numai de dat cu subsemnatu' si e deajuns ...
Faptul ca schimba contabilul, e un semnal de alarma.
Marian Apetre

robut

#8 Mesaj de robut »

Sunt de acord cu tine Herganiec....si referitor la ce spunea Balazse" cum la altii se poate si la noi....." m-am lovit de multe ori de aceste cuvinte .
De inregistrat pe cont 4551 nici vorba, nu a pus niciun ban in firma , ci doar a luat.
Pentru Apetrem,
am ajuns la aceeasi solutie cand mi-a reprosat ca de ce nu l-am sunat sa-i spun pe data de 24 ce si cat are de plata la stat, in conditiile in care el pe data de 25 a lunii urmatoare mi-a transmis pe email ultimele facturi,si acestea descoperite tot de mine ca lipsesc.......am vazut negru in fata ochilor, i-am spus ca eu nu sunt d-zeu, inchid luna octombrie si sa-si caute contabili.
Multumesc tuturor.

balazse

#9 Mesaj de balazse »

Pentru RobuT
Doar pentru ca nu a adus nici un ban in firma de ce sa nu folosesc 4551? Aceste sume ar trebui recuperat de catre asociat, deoarece n-are nici o legatura cu activitatea unitatii.

apetrem

#10 Mesaj de apetrem »

4551 este cont de pasiv, nu poate avea sold debitor.
Marian Apetre

robut

#11 Mesaj de robut »

Da, de asta nici nu am vrut sa-l folosesc, mai ales ca nu are corespondent contul 401 .
As dori din toate relele s-o gasesc pe cea mai putin rea dar acum nu mai pot gandi.....patronul nu pricepe si gata "-cum, mi-a adus o traista de facturi, de ce sa plateasca tva si impozit ? :roll: ...nu stiu ce sa mai fac

balazse

#12 Mesaj de balazse »

Atunci ramane 461. N-ar fi corect?
Pana la urma ar trebui sa gasim o solutie care sa rezolve problema si pe partea dividendelor.

Pentru RobuT
Degeaba aduce facturi pe numele unitatii daca nu au nici o treaba cu activitatea unitatii.

Scrie răspuns