Buna ziua,
O firma organizeaza un concurs in baza caruia va decerna ca premii oferirea de burse in valoare de 10.000 de euro/bursa. Conform regulamentului, castigatorii trebuie sa fie Asociatii, Fundatii, ONG-uri in special care sa respecte criteriile din concurs. In aceste conditii, cum pot fi platiti banii pentru premii/burse, doar pe baza unor procese-verbale sau este nevoie de un alt document, mai ales ca este vorba despre sume destul de mari? De asemenea care sunt impozitele/taxele care trebuie retinute pentru premiile acordate? Multumesc!
Plata premii/burse ong-uri
Re: Plata premii/burse ong-uri
Eu cred că sunt necesare niște clarificări. Firma oferă premii sau burse? Ce fel de burse? De studii? Dacă da, atunci acestea se oferă unor persoane fizice nu unor ONG. Firma oferă niște bani unor ONG-uri, pentru ca acestea să le folosească la acordarea de burse? Atunci firma, în fapt, face o donație ONG-ului pentru un anumit obiect, nu oferă burse - ONG-ul fiind cel ce le oferă, caz în care vorbim de un contract încheiat între cele două entități. Oricum însă cheltuiala cu aceste sume este nedeductibilă fiscal ea putându-se deduce, odată plătită efectiv suma, din eventualul impozit datorat de firmă în limita a 3 la mie din cifra de afaceri dar nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.