Bonuri combustibil
Bonuri combustibil
La o microintreprindere neplatitoare de TVA ( obiect de activitate: taxi), pt. bonurile de benzina si gpl se fac receptii, sau direct pe cheltuiala?
La receptii selectez N50?
Va multumesc.
La receptii selectez N50?
Va multumesc.
- fagarasa176
Re: Bonuri combustibil
Pai daca nu esti platitor de TVA nici macar nu te gandesti la TVA
Duci tot pe cheltuiala

Duci tot pe cheltuiala
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Intrarea o faci ca receptie, nu direct pe cheltuieli. Anul viitor, va trebui sa depui D392 si nu vad cum o vei putea genera corect daca bonurile de combustibil nu le inregistrezi prin intrari. In plus, esti obligat sa conduci jurnalele de TVA.
Poti sa-l introduci prin intrari, dar tot pe cheltuiala, adica utilizezi "nedefinit" si "6022".
-
Salut.BC la un PFA obiect de act.Taxi e bine de trecut la"Intrari" cu 008,Deconturi, sau...
Ajuta-ti aproapele,pentru a fi laudat,iertat si fericit...
Ce intelegi prin "BC"?
-
Salut.Imi pare rau pt.prescurtare.E vorba de Bonuri fiscale combustibil... 

Acum depinde. Eu iti sugerez ca sa le treci prin intrari (foarte usor poti face plata, percum cu optiunea "alt"+"copiere" si "lipire" poti copia tot documentul), dar daca nu esti platitor de TVA atunci ai putea sa le inregistrezi doar in casa.
Totusi de ce le-ai inregistra pe "008 - deconturi"?
Totusi de ce le-ai inregistra pe "008 - deconturi"?
-
Salut.Pai am facut, pana acum prin"Intrari"(pt.NIR),Bonurile de combustibil(firma fiind de Taxi).Dilema mea e daca trebuie sa fac "Decont"pt.Bonuri de combustibil folosit ca firma de taxi.Ma gandeam ca nu e marfa spre vanzare si de aceea am introdus prin "008"-Deconturi.Plata oricum se face prin casa...La alte firme I.I.sau PFA ,ce sunt magazine cu marfa-> cu pret de vanzare cu amanuntul, am introdus la "Intrari" si am facut "NIR",si la acestia tot prin "008"-Deconturi(adica la sfarsit de luna am facut un decont de cheltuieli).Inca varianta"alt+copiere si lipire"nu am folosit.Nu stiu cum merge.Am folosit"copiere +lipire",cu mausul, in situati in care aveam de introdus acelasi produs de mai multe ori.Mentionez ca folosesc Saga PS doar partea conta,global valoric...
Sa explic metoda de "alt+ copiere si lipire". Te pozitionezi pe un document in "intrari"/"iesiri" ti apasat pe "alt" si apesi pe butonul "copiere", lasi butonul "alt" si apesi pe butonul "lipire". In acest caz se copieaza si partea de "sus: si de "jos" a documentului si trebuie sa modifici doar data si suma (daca este cazul).
La bonuri merita utilizat aceasta optiune, merge foarte repede inregistrarea documentelor.
Referitor la bonuri n-am inteles. Sa inteleg ca le-ai trecut intr-un decont si ai platit decontul pe baza de dispozitie de plata care l-ai inregistrat pe deductibil?
Pe bon nu ai CIF-ul unitatii listat?
La bonuri merita utilizat aceasta optiune, merge foarte repede inregistrarea documentelor.
Referitor la bonuri n-am inteles. Sa inteleg ca le-ai trecut intr-un decont si ai platit decontul pe baza de dispozitie de plata care l-ai inregistrat pe deductibil?
Pe bon nu ai CIF-ul unitatii listat?
la un moment dat nu mai stiam scurtatura aceasta de copiere TOT documentul... Tks.. 

“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
Salut.Balazse, cum trebuie in Saga PS,la"Intrari"sa introduc Bonuri fiscale de combustibil, ce foloseste taximetristul la masina.Nu sunt in clar, daca e bine cu 008-Deconturi(deductibile prin natura PFA-ului ca si Taxi) sau 001-Cheltuieli deductibile).Fiind combustibil folosit de Taxi, in munca zilnica depusa,m-am gandit ca la sfarsit de luna, sa fac un Decont de cheltuieli cu combustibilul.Totusi am facut o chestie nelalocul ei:zilnic am listat NIR pt. BFC si la sfarsit de luna am intocmit un Decont de cheltuieli ,acolo la"Lista Operatiunilor"->am mentionat"Decont".A-si dori sa fac cum trebuie si de aceea am intrebat ca sa"revin la normal"cu aceste B.Fiscale de Combustibil(pe fiecare este trecut CIF-ul)...Multumesc.Cu privire la "Alt"+A sau D...le mai folosesc insa "Alt"+"copiere","lipire",cum sa apas butonul,sa inteleg cu mousul sau cum...Am mai mentionat ca folosesc "copiere"si"lipire",dar cu mousul .Sunt cam naiv si de aceea intreb,putin cam insistent,dar merita sa stiu...
Daca pe bon apare CIF-ul listat atunci reprezinta o factura simplificata si are valoarea unei facturi, ca urmare nu vad rostul sa mai listezi NIR sau sa fie atasat unui decont. Daca nu ar fi pe bon CFI-ul atunci asa ar trebui sa procedezi.
Eu le-as trece pe 001-deductibil, sau as crea un cod nou "009 - chelt auto" (sau care cod urmeaza) la fel cum este configurat codul "001", pentru a avea o evidenta mai clara cu acele cheltuieli.
Rrferitor la copiere/lipire cele doua butoane le apesi cu mouse-ul, adica te pozitionezi pe document ti apasat pe "alt" si apesi cu mouse-ul pe butonul "copiere", lasi butonul "alt" si apesi cu mouse-ul pe butonul "lipire". Sper sa fie mai clar asa. Incearca si vezi daca iti reuseste.
Eu le-as trece pe 001-deductibil, sau as crea un cod nou "009 - chelt auto" (sau care cod urmeaza) la fel cum este configurat codul "001", pentru a avea o evidenta mai clara cu acele cheltuieli.
Rrferitor la copiere/lipire cele doua butoane le apesi cu mouse-ul, adica te pozitionezi pe document ti apasat pe "alt" si apesi cu mouse-ul pe butonul "copiere", lasi butonul "alt" si apesi cu mouse-ul pe butonul "lipire". Sper sa fie mai clar asa. Incearca si vezi daca iti reuseste.
-
Multumesc.Totusi daca am mai multe BFC,am sa fac NIR (cu listarea mai multor B.F.Combustibil pe o coala de hartie).Asa pot sa le prind cu o capsa pe foaia respectiva, BFC-urile toate.Este f.util chestia cu "Alt"+"Copiere"si"Listare".Ai avut mare dreptate cu apasare intermitenta a tastei"alt" si cu mousul de clicait odata la "copiere"si apoi la"lipire".Asa e bine si nu trebuie devalidat,este super.Asa trec doar data si suma aferenta BFC-ului...