registru de evidenţă a intrărilor-ieşirilor de mat. lemnos

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
iancuv98

registru de evidenţă a intrărilor-ieşirilor de mat. lemnos

#1 Mesaj de iancuv98 »

Buna seara,
Am si eu rugamintea daca ma poate ajuta cineva cu norme de completare a registrului de evidenţă a intrărilor-ieşirilor de materiale lemnoase pentru un depozit cu vanzare cherestea si lemn de foc astfel:
-unde notez in pagina stocul preluat din luna septembrie cherestea si lemn foc ?
(notez volumul total sau defalcat pe grupe)
-in situatia cind in luna octombrie am operat in registru pana la pozitia 5 din prima pagina ,unde trec stocurile pentru sfarsit de luna? (in dreptul pozitiei 6 sau barez pozitiile necompletate si notez la finalul paginii)

cernatv

Re: registru de evidenţă a intrărilor-ieşirilor de mat. lemn

#2 Mesaj de cernatv »

Cauta Normele pentru soft-ul Sumal.

iancuv98

#3 Mesaj de iancuv98 »

In norme nu da aceste detalii.

popescuv903

#4 Mesaj de popescuv903 »

Normele nu lamuresc mare lucru. Completeaza asa cum consideri tu logic, argumentat si de bun simt. O tampenie mai mare decat ce au facut astia acum nu am vazut de mult, asa au incurcat lucrurile incat nici ei nu le vor mai descurca. La itrsv nu mai raspunde nimeni sau iti dau informatii contradictorii, deci... :evil:

iancuv98

#5 Mesaj de iancuv98 »

Am informatii de la un prieten ca pentru fiecare luna se incepe fila noua chiar daca nu ai completat toate pozitiile din fila precedenta.

crisanl707

#6 Mesaj de crisanl707 »

Aceleasi nelamuriri le am si eu si inca si altele... Cum operati in registru procesarea ? O fac o data pe luna sau zilnic? O trec la alta pozitie sau o scriu in dreptul avizelor de intrare sau iesire?
La fel stocul initial nu imi incape pentru fiecare sortiment in parte Se trece pe mai multe pozitii ( eu am cel putin 9 sortimente)? Daca stiti mai multe nelamuriri va rog sa ma ajutati si pe mine!
Multumesc

popescuv903

#7 Mesaj de popescuv903 »

Cu procesarea... cat de idioti or fi fost cei care au gandit acest registru?
Eu trec procesarea la sfarsit de luna pe total asa cum rezulta din sumal, la fel si stocurile de materii prime si produse finite sau marfa. Este absurd sa treci procesarea la fiecare aviz, poate doar daca faci o urmarire draconica pe fiecare bustean intrat si pe fiecare piesa de cherestea+deseuri rezultate din gaterarea acelui bustean. Asta ar insemna sa mai angajez vreo trei-patru oameni care sa stea sa scrie numere pe piese doar pt. ca unui bou care sta intr-un birou si baga cardul la sf de luna i-a venit aceasta idee mareata.
Apoi, busteanul intrat cu un aviz azi poate fi procesat azi sau peste trei luni si atunci cum procedam, sau mai mult, poate tai doar 2 busteni din avizul respectiv, restul raman in stoc.
Alta gogomanie e trecerea in avize a cantitatii brute mai precis "masuratoarea se face la dimensiuni efective" si rezultatul se inscrie in aviz. Orice cherestegiu stie ce este supramasura de contragere si de cand s-a pomenit industria asta in relatiile comerciale pt. cheresteaua verde se discuta doar de dimensiuni nete atat la contractare, la facturare cat si la avizare, raportare in gestiune samd. Cum sa scriu eu in aviz o cantitate si in factura alta cantitate? Si cum raportez in sumal, ca n-or sa mai bata stocurile din conta/gestiune cu cele din sumal never.
In fine... noi sa fim sanatosi!

crisanl707

#8 Mesaj de crisanl707 »

cata dreptate !
Chiar zilele trecute a fost de la itrsv cineva la firma si l-am intrebat ce se intampla cu acele pierderi si cum pot eu sa determin cantitatea bruta la cherestea . Sortatoarea masoara o data cheresteaua neta si altcineva cea bruta( precizez ca avem cel putin 5 tiruri de che pe saptamana )? Ce se intampla cu cheresteaua care nu este taiata tocmai drept Cum ii fac cubajul ? Raspunsul domnului a fost ca trebuie masutata exact si cubajul se face ca la trapez. Credeti-ma ca eu chiar am ras .

Scrie răspuns