Diferente la corelatii cu stornari si inreg. casa

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
alexandrub

Diferente la corelatii cu stornari si inreg. casa

#1 Mesaj de alexandrub »

Buna ziua, trebuie sa spun mai intai ca ma jenez pentru punerea in discutie a acestui subiect care probabil nu este o problema reala, ci doar asa, in capul meu. Dar cum ma streseaza, m-am hotarat sa va cer ajutorul. Am hotarat sa fac niste punctaje cu furnizorii si mai intai deci, sa le trimit extrase de cont cu solduri. In situatia de furnizori, unde este butonul pentru extras de cont, surpriza, la o mica verificare, constat ca la multi dintre furnizori, apasand pe butonul "verificare" imi da erori peste erori, cu "diferente la corelatii cu stornari" si "diferente la inregistrare in casa/banca/decont". Stiam ca nu am voie sa fiu de acord cu stergerea corelatiilor care imi este propusa de program, si totusi in disperare de cauza, am facut-o. Pentru ca am sters platile la furnizor si le-am reintrodus... de cateva ori la rand, si degeaba. Tot am erori si nu ma mai duce capul, de unde provin aceste erori si ce e de facut ca sa nu imi mai apara. Am sters si facturile de stornare, le-am reintrodus, le-am reglat iarasi cu butonul "reglare stornare", am tinut cont si de ordinea cronologica, degeaba. Nu sunt cu tva la incasare, dar tot ma ingrijoreaza situatia. Dupa ce am sters corelatiile, la propunerea programului, situatia arata si mai rau. Facturi nebifate la plata, chitante in rosu in tabelul din situatia furnizorilor... stiu ca nu e de bine. Help, please... anybody? :?

balazse

Re: Diferente la corelatii cu stornari si inreg. casa

#2 Mesaj de balazse »

Nu trebuie sa te jenezi, aceasta problem o au foarte multi utilizatori, care provine de la inregistrarea/asocierea incorecta a documentelor.
La situatie furnizori pe langa butonul "verificare" ai si un buton "reglare avansuri/stornari", cu ajutorul acestui buton poti sa asociezi plata/factura storno cu factura/factura initiala.

Important este ca dupa ce s-a sters asocierea sa refaci manual soldul acestora, adica sa modifici manual coloana neachitat la zi cu aceeasi sume care exista la "neachitat final", dupa care apesi pe "reglare avansuri/stornari" si refaci asocierea, pentru asta nu este nevoie de stergerea/devalidarea facturilor sau stergerea/reinregistrarea platilor.

Un alt lucru important este sa fii atent la facturile storno, acestea intotdeauna se asociaza unei facturi cu valoare pozitiva (pentru asta poti utiliza si butonul "reglare" din meniul "intrari"), precum doar atunci cand factura cu valoarea pozitiva este mai mare decat cea de storno. Daca nu poti asocia factura storno in intregime atunci mai asteapta pana cand poti.
Nu este permis ca la inregistrarea platii sa asociezi si factura de storno, adica intai asociezi factura storno cu factura pozitiva, si doar diferenta asociezi cu plata.
Sper sa te ajute cele de mai sus, iar daca mai ai nelamuriri sa postezi mai departe si poate mai gasim solutii.

alexandrub

#3 Mesaj de alexandrub »

Multumesc mult pentru implicare, dl.Balasz, am listat raspunsul dvs si am intrat in situatii ca sa fac cum mi-ati spus. Si am constatat ca nu e nevoie sa refac manual asocierile dintre coloana neachitat la zi cu cea de neachitat final, pentru ca programul face asocierea singur, nici in tabelul de reglari nu exista nimic de reglat. In schimb nu prea inteleg cum as putea sa fac asociere de plata cu facturi - prin intermediul butonului de "reglare avansuri/stornari". Acolo nu apare nimic care sa poata fi reglat... in partea de sus a tabelului, ma refer. In afara de asta, m-am dus cu verificarile mai in urma si vad ca imi da erori de acelasi gen incepand din martie. Sa fie o coincidenta ca de atunci am iesit din Tva la incasare? Nu inteleg ce am putut gresi, ce am inregistrat gresit, asa incat fiecare plata sa fie cu erori, diferente... De unde diferente? In concluzie, tot nu stiu ce sa fac. Cand dau stergerea corelatiilor propusa de program, se regleaza soldurile de la sfarsitul lunii interogate, "neachitat final" cu "neachitat la zi". Dar in registrul de casa, in dreptul platii, se pot vedea facturile platite, debifate! Poate aveti alta idee?
In ceea ce priveste reglarea facturilor storno, stiu exact cum functioneaza, si nu am avut probleme cu el pana acum. In nici un caz nu asociez facturi storno decat in intregime, si doar cu facturi pozitive. Nu am asociat niciodata plata cu factura de storno.

alexandrub

#4 Mesaj de alexandrub »

Ca sa dau toate detaliile... cand verific furnizorul in luna curenta, noiembrie, in "situatie furnizori", soldurile "neachitat final" si "neachitat la zi" sunt egale, la apasarea butonului de "verificare" nu imi da nici o eroare. Dar daca ma intorc in orice luna, octombrie de exemplu, soldurile nu mai sunt egale, bineinteles, pentru ca am plati facute in noiembrie, problemele incep cand apas butonul de verificare, unde imi da erori cu diferente si corelatii eronate, toate platile facute in noiembrie! Inclusiv factura de storno tot din noiembrie, reglata corespunzator, zic eu. Cu toate astea, spune ca sunt "diferente la corelatia cu stornarea". Daca ma intorc in noiembrie, iarasi se egaleaza soldurile, si nu imi mai spune nimic de erorile lunii noiembrie. Sa iau un pistol si sa ma impusc? :shock:

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Sau să refaci actualizarea. E și asta o opțiune înainte de a folosi produsele domnilor Samuel Colt, Horace Smith și Daniel B.Wesson
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

alexandrub

#6 Mesaj de alexandrub »

:D Ma scuzati, domnule Toma... la ce actualizare va referiti?

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Adică să re-descarci și să re-instalezi actualizarea la versiunea 447. Bag sama că te trage ața să iei în considerare a doua variantă :D

alexandrub

#8 Mesaj de alexandrub »

:D Neaparat, a doua varianta! Multumesc, domnule Toma, mi-ati salvat viata! :D Acum sa vedem si ce rezolv cu reinstalarea variantei. Promit sa ma intorc... :mrgreen:

alexandrub

#9 Mesaj de alexandrub »

Nici o schimbare, cat de mica, dupa reinstalarea variantei 447... O sa merg asa in continuare, stie cineva daca pot fi implicatii serioase in urma acestor erori de diferente si corelatii reclamate de program?

balazse

#10 Mesaj de balazse »

In mod normal ar trebui sa se poate rezolva.
Intotdeauna verificarea se face in luna in curs, adica in noiembrie nu selectez luna octombrie si verific sa fie totul bine, deoarece pot exista inregistrari in noiembrie si atunci este normal sa exista diferenta intre "neachitat final" si "neachitat la zi" pe luna octombrie.

alexandrub

#11 Mesaj de alexandrub »

Ok, domnule Balazs, sa inteleg ca nu este nici o problema ca imi apar mesajele acelea de diferente si eroare de corelatii la interogarea lunilor anterioare? Nu pot decat sa ma bucur, si va multumesc ca v-ati batut capul cu problema mea.

balazse

#12 Mesaj de balazse »

Sa ramanem la titlul forumului "aici ne tutuim". :wink:
Nu este corect sa apara, intr-un fel trebuiesc rezolvate. Daca nu reusesti sa rezolvi atunci ar fi optim sa trimiti baza de date echipei Saga, poate ei reusesc sa remedieze problema.
Oricum orice solutie doar la vizualizarea situatiei sau a bazei de date s-ar putea da.

tomac

#13 Mesaj de tomac »

Ok. Să nu ajungem la varianta aia cu pistoale :)
Nu e nici o problemă de fapt. E normal ca atunci când mergi în urmă să ai diferență între neachitat final și neachitat la zi. Asta pentru că unele facturi din perioada selectată sunt plătite într-o zi din afara perioadei selectate. Și nu e normal să dai verificare într-o astfel de situație pentru că orice corelare între o factură dintr-un interval selectat cu o plată din afara intervalului va fi văzută ca o problemă potențială deși în realitate nu este.
Butonul verificare se folosește pe date, exclusiv, la zi.

alexandrub

#14 Mesaj de alexandrub »

Multumesc pentru invitatia la tutuire, dar stiu ca nu voi profita de ea, nu va cunosc dar am vazut ca rezolvati problemele tuturor de pe acest forum, dvs si domnul TomaC. Cum as putea, atunci, sa va tutuiesc? Nivelul nu este acelasi... :oops: Ceea ce spuneti, domnule Toma, este foarte logic, multumesc ca mi-ati confirmat speranta care exista deja in mintea mea, programul sa se comporte asa atunci cand este bulversat cu interogari ale lunilor anterioare. Va doresc zile linistite si situatii clare! :D

balazse

#15 Mesaj de balazse »

Pentru AlexandruB
Faptul ca stiu cate ceva (pe care poate altii nu le stiu sau n-au avut ocazia sa se intalneasca cu unele probleme) nu inseamna ca as fi la un nivel mai superior/inferior.
Fiecare dintre noi are diverse cunostinte/calitati, si ajuta cum stie si cand stie, deci sa ramanem la tutuit. :wink:

Scrie răspuns