preaviz

ciobanum

preaviz

#1 Mesaj de ciobanum »

Buna ziua, firma a angajat un director general, perioada de preaviz in cazul concedierii este de minim 20 zile lucratoare, cf Codului Muncii, iar perioada de preaviz in cazul demisiei salariatului este de maxim 45 zile lucratoare, fiind functie de conducere, este corect? Multumesc

fagarasa176

Re: preaviz

#2 Mesaj de fagarasa176 »

(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv mai mare de 45 de zile lucrătoare pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

ciobanum

#3 Mesaj de ciobanum »

Va multumesc pentru raspuns. Nu am inteles, totusi, daca e corect cum am scris, in Codul Muncii nu se face diferenta intre functiile de executie si cele de conducere in situatia preavizului la concediere, deci este minim 20 de zile lucratoare, in schimb, in cazul preavizului la demisia salariatului, la functiile de conducere, nu poate fi mai mare de 45 zile lucratoare.
2. In cazul unui CIM cu 6 ore pe luna (angajat pentru curatenie), repartizarea timpului de lucru este ore zi sau inegal?
Multumesc!

fagarasa176

#4 Mesaj de fagarasa176 »

Da la concediere nu se face diferenta, doar la demisie
6h/zi
Ultima oară modificat Mar Noi 25, 2014 3:38 pm de către fagarasa176, modificat 1 dată în total.

ciobanum

#5 Mesaj de ciobanum »

Multumesc pentru confirmare in ceea ce priveste preavizul.
Angajatul cu 6 ore pe luna, nu pe zi, are repartizarea timpului de lucru inegal sau ore zi?
Lucreaza 6 ore o zi pe luna, dar daca este nevoie, lucreaza 3 zile cate 2 ore pe zi.
Multumesc!

fagarasa176

#6 Mesaj de fagarasa176 »

Scrie răspuns