Revisalul si administratorul

sabauf607

Revisalul si administratorul

#1 Mesaj de sabauf607 »

Sunt administratorul unei firme , am certificatul de resurse umane si am fost si angajata din 2011 pana in 2013 .Mi-am intocmit decizeie pentru depunere Revisal in anul 2011, si am contituat sa depun revisalul chiar si dupa 2013 cand nu mai aveam calitatea de angajat. Azi am avut control de la Itm si neavand ale nereguli, (toata au fost in regula) s-au legat de decizie , de fapul ca nu am dreptul sa depun revisalul in calitate de administrator si ca urmare primesc avertisment ca in termen de o saptamana sa numesc pe unul din angajati sau sa ma reangajez eu. Ce parere aveti? Unde scrie asa ceva?
Multumesc.
Ultima oară modificat Mie Dec 10, 2014 5:48 pm de către sabauf607, modificat 1 dată în total.

tomac

Re: Revisalul si administratorul

#2 Mesaj de tomac »

Este o porcărie ce v-au pus să faceți
vedeți art.2 alin.5 din HG 500/2011
(5) Completarea și transmiterea registrului se fac de către una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de către angajator
După cum vedeți nicăieri nu scrie că persoana trebuie să fie salariat al firmei sau că este sau nu administratorul firmei.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Pentru TomaC
Nu il pot amenda, dar totusi daca nici o functie nu are la unitate cum completeaza ReviSal-ul, adica il face gratuit?
Vezi si cele discutate aici:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... it&start=0

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Este administratorul firmei. De ce nu ar putea? Că sunt foarte curios.

sabauf607

#5 Mesaj de sabauf607 »

Multumesc pentru interesul acordat.
Azi am fost la control si acum m-au sunat sa merg maine dimineata dupa procesul verbal si va spun ce mi-au scris, in ce temei imi impun acest lucru.Nu stiu daca il pot contesta sau mai bine nu ma complic si ma reangajez , cu toate ca spunea cineva mai sus ca oricine este platit pentru munca depusa, este adevarat, dar va intreb, administratorul care este si asociat in firma nu are dreptul sa presteze nici un fel de munca pentru firma sa?

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Pentru TomaC
Imi cer sczue, cumva am citit ca nu mai este administratorul firmei (am legat doua lucruri total diferit) si de aici a venit confuzia mea. Scuze. :oops:

sabauf607

#7 Mesaj de sabauf607 »

Deci , concluzia este ca administratorul nu poate fi persoana de numire prin decizie sa depuna Revisalul, daca nu are si calitatea de angajat. Ce au facut cei de la ITM de fapt, nu au tinut cont de decizia pe care o aveam din anul 2011 , cand eram si angajat, si pe proces au scris ca nu am persoana desemnata care sa depuna revisalul si sunt incalcate prevederile art 2, alin 5 din HG 500/2011.
Mi-a dat avertisment sa numesc o persoana angajata.Ma pot contrazice la infinit cu ei verbal, dar ei stiu una si buna.
Stiu ca nu este corect , dar ce sa fac? O sa numesc o alta persoana , chiar daca stiu ca poate si administartorul, dar probabil ca neavand alte nereguli , s-au legat de asta, asa ca sa gaseasca si ei ceva.

balazse

#8 Mesaj de balazse »

Ca si concluzie. Daca are functia de administrator (aici am gresit eu, am citit ca nu mai are nici acea functie) atunci poate fi numit sa depuna ReviSal, nu este specificat nici unde ca doar un angajat poate depune. Important este sa aiba ceva legatura persoana in cauza cu unitatea, iar administratorul chiar are.
Cei de la ITM nu au luat in vedere cele postate de TomaC.
Tu poti sa ii raspunuzi masurilor cu cele citate de TomaC, deoarece altfel incalca legislatia chiar ei.

tomac

#9 Mesaj de tomac »

Conform HG 500 angajatorul nominalizează o persoană. Nicăieri nu scrie că:
- persoana trebuie să fie angajat al societății, să se afle în raporturi de muncă cu acea societate
- că activitatea de întocmire și trimitere a registrului trebuie să fie una remunerată
- că nu poate să fie nominalizat administratorul
Ca urmare impunerea de către ITM a unei condiții ce contravine prevederilor HG 500, este anormală. Dacă legea nu distinge, un simplu inspector ITM nu poate aplica legea după cum crede el că ar trebui citit sau interpretat acel articol.
Faceți o decizie din partea firmei, prin care vă nominalizați pe dvs, în calitate de administrator să întocmiți și să depuneți registrul.

sabauf607

#10 Mesaj de sabauf607 »

Multumesc Tomac,
Eu am o astfel de decizie din anul 2011, in care nu am specificat in ce calitate depun revisalul, angajat sau administrator, tocmai ca imi este buna aceasta decizie,si in 2011 cand eram angajata si acum cand sunt in constinuare administrator, dar dl inspector nu a tinut cont de ea , spunandu-mi verbal ca pt el la momentul controlului acesata decizie nu exista pt ca eu nu am calitatea de angajat , si ca si administrator nu pot sa depun, si in procesul verbal a scris ca nu am intocmita o astfel decizie, pt ca probabil stie si el ca nu are temei legal, si imi spune oarecum sa ma bucur ca primesc doar avertisment, ca putea sa-mi dea amenda.
Stiu ca nu are dreptate , stiu ca ma minte in fata cand spune ca nu poate tine cont de decizia pe care o am , pur si simplu cred ca este rau intentionat, de rea credinta.
Acuma ma gandesc ca nu are nici un sens sa contest , le dau pace, si ma conformez ca si cand nu eram in conformitate , avand in vedere ca nu ma afecteaza financiar.
Nu mi se pare normal, am impresia ca traim intr-o tara unde nu exista dreptate, s-au si daca exista trebuie sa lupti enorm de mult sa o obtii.

tomac

#11 Mesaj de tomac »

Eu zic să prezentați aceiași decizie atunci când vă pune să demonstrați realizarea planului de măsuri, dacă au trasat așa ceva.
Din ceea ce scrieți este evident că au comis un abuz. Cum să scrie că nu există decizie dacă li s-a prezentat? Cum să spună că pentru ei nu există? Păi trebuiau să scrie exact așa în procesul verbal: că ați prezentat o decizie pe care ei nu o iau în considerare pentru că...și să înșire motivele. Cum așa ceva era imposibil legal să scrie pentru că nu au suport legal pentru asta au scris o minciună.

cernatv

#12 Mesaj de cernatv »

Deoarece legislaţia, în spetă HG 500, e plină de lacune si de tâmpenii, se trece cu vederea de către cei ce au făcut proiectul de HG, de cei ce l-au aprobat, de către unii inspectori şi mai ales de către cei ce ar putea iniţia modificarea şi corectarea, un lucru esenţial: este important (şi pentru angajatori şi pentru ITM şi pentru alţii care folosesc baza de date) ca Revisalul să fie completat şi transmis la timp.
Nu cine şi în baza cărei decizii a apăsat pe taste o anumită persoană.

Cazul tău e ca o altă tâmpenie din HG 500: să ai Revisal-ul în formă electronică la sediul firmei. Dar nimeni nu te obligă să ai şi computer, deci o salvare pe stick e ok (eu aş pune pe discketă :mrgreen: ). Te-ai acoperit legal.
Dar cu ce ajută aceată salvare la un control, mai ales dacă inspectorul nu are laptop la el?

bogdanr479

#13 Mesaj de bogdanr479 »

sabauf607 scrie:Sunt administratorul unei firme , am certificatul de resurse umane si am fost si angajata din 2011 pana in 2013 .Mi-am intocmit decizeie pentru depunere Revisal in anul 2011, si am contituat sa depun revisalul chiar si dupa 2013 cand nu mai aveam calitatea de angajat. Azi am avut control de la Itm si neavand ale nereguli, (toata au fost in regula) s-au legat de decizie , de fapul ca nu am dreptul sa depun revisalul in calitate de administrator si ca urmare primesc avertisment ca in termen de o saptamana sa numesc pe unul din angajati sau sa ma reangajez eu. Ce parere aveti? Unde scrie asa ceva?
Multumesc.
Poate ca trebuia sa mai depui odata declaratia aia ca tu vei depune revisalul!
In mod normal nu ar trebui sa se lege de treaba asta.Probabil au fost suparati ca nu au gasit nimic de care sa se lege!
Nici eu nu sunt angajata la firma si depun revisalul!

andreis491

#14 Mesaj de andreis491 »

tomac scrie:
(5) Completarea și transmiterea registrului se fac de către una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de către angajator
După cum vedeți nicăieri nu scrie că persoana trebuie să fie salariat al firmei sau că este sau nu administratorul firmei.
Indirect, se poate intelege ca persoana desemnata trebuie sa fie salariat.
Pentru ca "angajatorul" , ca sa fie "angajator" trebuie sa aiba salariati.
Si cine altcineva poate fi in subordinea angajatorului decat salariatii ?

Dar asta e doar o alta interpretare, asa cum e scris textul de lege, acea persoana poate fi oricine.

apetrem

#15 Mesaj de apetrem »

Nu se poate înţelege aşa ceva nici direct, nici indirect, oricum am traduce din română in română.
Faptul că nominalizatea se face prin decizie, nu se poate "traduce" că acea decizie se adresează unui angajat.
Unde este problema daca administratul decide ca revisalul lui sa fie transmis de vărul dorel, atunci cand se mai hodineşte.
Fară remuneraţie, doar aşa, ca-i place lui şi se amuză cand trimite câte un revisal...
Marian Apetre

Scrie răspuns