eroare deducere tva
eroare deducere tva
am dedus tva la data facturii si nu la plata acesteia (adica peste doua luni) , deoarece am uitat sa pun bifa tva la incasare. Cum procedez acum?
Re: eroare deducere tva
te faci ca n-ai observat
Buna ziua,
am urmatoarea problema: am primit o factura cu tva la incasare pe care am platit-o cu BO.Acum am observat ca nu mi s-a dedus acel tva(este inca neexigibil).Ce sa fac ?
am urmatoarea problema: am primit o factura cu tva la incasare pe care am platit-o cu BO.Acum am observat ca nu mi s-a dedus acel tva(este inca neexigibil).Ce sa fac ?
- fagarasa176
In momentul cand pe baza BO va ies banii din banca o sa devina exigibil
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Acest lucru s-a intamplat in ianuarie,iar eu acum am observat ca tva-ul nu s-a dedus.Am facut urmat. inregistrari contabile:401-403 ; 403-5121.
probabil nu ai introdus operatiile in ecranul cecuri / bilete la ordin
doar 401-403 am introdus-o in ecranul cecuri/BO
- fagarasa176
Ai ales si facturile la inregistrarea BO cand ai facut 401.xxxx=403?
Acuma la plata ai facut 403=5121.xxx si din lista alegi suma achitata
Acuma la plata ai facut 403=5121.xxx si din lista alegi suma achitata
am ales facturile cand am introdus BO,dar nu stiu din care lista trebuia sa aleg suma platita.
- fagarasa176
Dupa ce ai facut plata prin banca 403=5121 te duci in meniul Operatii-->Cecuri BO emise/primite unde o sa gasesti aceasta NC
Click pe operatiunea respectiva, la furnizor alegi furnizorul achitat apoi te duci cu tab pana se deschide lista din partea dreapta unde bifezi suma achitata
Click pe operatiunea respectiva, la furnizor alegi furnizorul achitat apoi te duci cu tab pana se deschide lista din partea dreapta unde bifezi suma achitata
Multumesc! Acum am stornat nota 403-5121 pe care o facusem in luna ianuarie(de atunci este aceasta problema) si am inregistrat-o din nou acum .Este bine cum am facut?