salariul minim din germani
salariul minim din germani
Mi-a fost pusa intrebarea de mai jos , nu stiu ce sa raspund , daca se poate sa dam ajutor unei colege de breasla
"
Cum se aplica noua lege cu salariul minim de 8,5Euro pe ora Lege ce se introduce in germania,
zice ca trebuie cit merge prin germania sa-i dam salariu 8,5 dar nu stie nimeni cum se procedeaza, "
"
Cum se aplica noua lege cu salariul minim de 8,5Euro pe ora Lege ce se introduce in germania,
zice ca trebuie cit merge prin germania sa-i dam salariu 8,5 dar nu stie nimeni cum se procedeaza, "
Re: salariul minim din germani
La noi in România se aplică legea de aici. Nu avem treabă cu salariul minim din altă tara.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Din pacate unii o sa aiba ceva treaba, dar nu cu salar minim de incadrare, ci cu acordarea unui salar orar de minim 8,50 eur/ora cat timp se afla pe teritoriul Germaniei.
Din informatiile obtinute din mass media cei care lucreazasa pe teritoriul Germaniei sau tranzactioneaza tranziteaza lucrand teriotriul trebuie sa i asigure acel minim de 8,50 euro/ora. Aici se refera la acei angajati care sunt trimisi sa lucreze in Germania sau tranzactioneaza tranziteaza (cum sunt soferii).
Ar trebui citit modfiicarile legislative din Germania pentru a obtine informatii utile, deoarece acolo sunt descrise exact conditiile, precum se refera la conditiile de lucru pe teritoriul tarii respective.
Din informatiile obtinute din mass media cei care lucreazasa pe teritoriul Germaniei sau tranzactioneaza tranziteaza lucrand teriotriul trebuie sa i asigure acel minim de 8,50 euro/ora. Aici se refera la acei angajati care sunt trimisi sa lucreze in Germania sau tranzactioneaza tranziteaza (cum sunt soferii).
Ar trebui citit modfiicarile legislative din Germania pentru a obtine informatii utile, deoarece acolo sunt descrise exact conditiile, precum se refera la conditiile de lucru pe teritoriul tarii respective.
Ultima oară modificat Dum Ian 11, 2015 2:17 pm de către balazse, modificat de 2 ori în total.
Cred că tranzitează este mai corect. Nu tranzacționează.balazse scrie: Aici se refera la acei angajati care sunt trimisi sa lucreze in Germania sau tranzactioneaza (cum sunt soferii).
Este foarte neclar cum ar putea un angajator român, transportator, ce are un contract de muncă încheiat cu un angajat să asigure respectarea normelor legale de muncă din Germania în cazul unui simplu tranzit prin acea țară. E neclar din punct de vedere juridic.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
am mai citit despre asta in niste articole dar nu prea vad cum o sa putem face asta , presupun ca trebuie ca soferul sa aduca hartie de undeva in acre scris cat a stat pe teritoriul germaniei si nu prea vad cum o sa se faca asta , baietii cu care lucrez ajung la locul faptei descarca si incarca ori de acolo ori din alta parte si apoi pleaca spretara ,sa zicem ca acolo unde desfasoara activitate ar putea sa obtina acea stationare dar pt cat strabat tara cine le mai da , , om vedea
Pentru TomaC
Am corectat. Multumesc
Am corectat. Multumesc
@BalazsE
Dacă tot te-ai apucat de corectat, vezi că mai ai şi în fraza în care te-a citat TomaC!
Nu de alta, dar din dorinţa ta de a ajuta, nu vreau să fii şi tu, mâine, poimâine, acuzat de răspunsuri "incerte"!
Dacă tot te-ai apucat de corectat, vezi că mai ai şi în fraza în care te-a citat TomaC!

Nu de alta, dar din dorinţa ta de a ajuta, nu vreau să fii şi tu, mâine, poimâine, acuzat de răspunsuri "incerte"!

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
Pai eu de cele mai multe ori dau raspunsuri incerte, deci nu este o problema.
De altfel, la corectie am lasat si textul vechi, deci nu este o problema.

De altfel, la corectie am lasat si textul vechi, deci nu este o problema.

1.Lasă că nu e chiar aşa cum spui, cu răspunsurile tale!
2.Tot n-ai corectat unde am zis
, aşa că mă ţin de capul tău până corectezi, deci nu este o problemă...pentru mine! 

2.Tot n-ai corectat unde am zis

Nu pot corecta postarea la un alt utilizator, si este normal sa ramana o data ce este vorba ca am gresit, altfel nu s-ar vedea. 

Eu la asta m-am referit!!Hai, lasă pe mâine, că nu vreau să-ţi stric week-end-ul, departe de mine gândul!

Acum am inteles. Multumesc de atentionare si imi cer scuze de greseala.

treaba cu cei 8.5 euro pt.ceice t5rfanziteaza germania este serioasa , amenda este de 500.000 euro daca nu se respecta legea, probabil ca trebuie sa se implice si itm-ukl , ca de aceste modificari de salarii trebuie sa fie si ei instiintati pentru operarea la vechimea angajatului , cum se vor plati taxele aferente , poate ati mai aflat ceva vp-as ruga sa imi scrieti si mie
multumesc,
multumesc,
Mie mi se pare o enormitate. Dacă la nivel comunitar nu va fi o problemă cu legislația asta, atunci orice stat poate stabili salarii orare pentru salariați din alte state, la orice nivel și va fi vai ș-amar. Mă întreb cum va fi cu șoferi din Norvegia sau din Turcia. Că ăștia nici din UE nu sunt. Ce amendă ar putea da statul german? Cred că nici ei nu știu cum să aplice aberația asta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.