tva achizitie intracomunitara

antocia618

tva achizitie intracomunitara

#1 Mesaj de antocia618 »

buna ziua, am si eu o problema cu tva-ul la achizitia intracomunitara si anume: am achizitonat niste utilaje din Irlanda de la o casa de licititatie, care ne-au facturat cu tva urmand ca dupa ce facem dovada ca bunurile au ajuns in Romania ne restituie TVA-ul, transportul bunurilor s-a facut o parte de catre o societate de transport din Romania iar o parte de catre societatea noastra cu o masina care a fost cumparata de noi tot din Irlanda de la alta firma , acum cand am trims actele pentru restituire tva am primit raspuns ca ne restituie numai pentru bunul transportat de firma de transport, pentru cele transportate de noi nu poate sa-l restituie ca nu intervine a 3 persoana, eu nu am gasit o baza legala pentru asta,
va rog daca aveti cunostiinta de asa ceva sa ma ajutati.
multumesc

paturcai

Re: tva achizitie intracomunitara

#2 Mesaj de paturcai »

COmpletati un formular 318 (cel de restituire TVA comunitar)
Cititi instructiunile de completare (se depune online)
Daca aveti noroc veti primi TVA inapoi. (in sensul ca dovediti cu documente)

In caz contrar veti introduce TVA in costul de achizitie al marfurilor.

Firma din Irlanda a procedat corect: trebuia sa prezentati o scrisoare de transport (CMT) din care sa rezulte ca intr-adevar s-a facut un transport international catre Romania.
Nu s-ar fi ajuns in aceasta situatie umilitoare daca alti cumparatori ar fi declarat tot ceea ce au cumparat din Uniune in declaratiile 390. Asa s-a ajuns in situatia in care nimeni nu-i mai crede pe romani.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

antocia618

#3 Mesaj de antocia618 »

cu 318 nu am rezolvat nimic, am primit raspuns ca trebuie sa ne adresam direct firmei respctive , nu documetul de transport a fost motivul refuzului deoarece am prezentat CMR-uri pentru fiecare transport si declaratie notariala precum ca bunurile respective au ajuns in Romania,
ei au motivat ca nu exista o a 3 persoana,atasez raspunsul lor trims si traducerea)

Paul has advised the vat refund can be processed for lot 1220. For the other three lots the CMR document states the items were shipped by numele societatii noastre. As the transport was not done by a 3rd party we cannot refund his vat on these lots. Can you please inform the customer?
Pavel a sfătuit restituirea TVA-ului pot fi prelucrate pentru lot 1220. Pentru celelalte trei loturi se arată în documentul CMR produsele au fost expediate de societate noastra. Deoarece transportul nu a fost făcut de un 3rd party nu putem rambursare a TVA său pe aceste loturi. Puteți să vă rugăm să informați clientul?

eugen01

#4 Mesaj de eugen01 »

or fi (mai !) catolici.
Art.20
‘Intra-Community acquisition of goods’ shall mean the acquisition of the right to dispose as owner of movable tangible property dispatched or transported to the person acquiring the goods, by or on behalf of the vendor or the person acquiring the goods, in a Member State other than that in which dispatch or transport of the goods began.
Traducerea:
„Achiziție intracomunitară de bunuri” înseamnă obținerea dreptului de a dispune, ca și un proprietar, de bunuri mobile corporale expediate sau transportate către persoana care achiziționează aceste bunuri, de către furnizor, sau de către persoana care achiziționează bunurile sau în numele acestora, într-un alt stat membru decât cel in care a început expedierea sau transportul bunurilor.
Sursa:
Directiva 112/2006

Scrie răspuns