data incetare contract
data incetare contract
Buna ziua,
Am o nelamurire :cu ce data incetez un contract de munca cu art.55(b) - 01.06.2014 (este duminica) sau cu data de 02.06.2014.? Eu am gandit astfel :sambata si duminica sunt zile nelucratoare ,deci incetez cu data de 02.06.2014 (pt.cineva care se pensioneaza medical, Casa de pensii ia spus ca CIM fiind incetat cu 02.06.2014 pierde o luna de pensie.... ) multumesc anticipat
Am o nelamurire :cu ce data incetez un contract de munca cu art.55(b) - 01.06.2014 (este duminica) sau cu data de 02.06.2014.? Eu am gandit astfel :sambata si duminica sunt zile nelucratoare ,deci incetez cu data de 02.06.2014 (pt.cineva care se pensioneaza medical, Casa de pensii ia spus ca CIM fiind incetat cu 02.06.2014 pierde o luna de pensie.... ) multumesc anticipat
Re: data incetare contract
data incetarii este ultima zi lucrata
-
Solutia recomandabila este indicarea datei incetarii ca ziua urmatoare ultimei zile lucrate de salariat si aceasta deoarece Revisalul la Vechime ii ia si ultima zi lucrata ( daca trecem data incetarii ultima zi lucrata , intervalul de vechime nu va cuprinde si ultima zi, deci il prejuciciem cu 1 zi.
Daca Revisalul e prost, nu inseamna ca trebuie sa o facem toti pe-a prostii.
- fagarasa176
Daca omul a murit azi...ii incetezi maine contractul de munca?
Citeste si http://www.sagasoftware.ro/?p=309
Citeste si http://www.sagasoftware.ro/?p=309
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Pot sa transmit incetarea unui contract de munca cu data de 10.12.2014 la ITM, in sensul ca este tarziu sa transmit?
e cam tarziu
Care ar fi data la care as putea desface un contract de munca , dar sa fie de anul trecut.
Legal , incetarea unui contract de munca -elementele prevazute la art. 3 alin. (2) lit. i) - se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca;
Deci , nu prea mai poti cu data din decembrie......
Deci , nu prea mai poti cu data din decembrie......
Care sunt sanctiunile daca trimit acum cu data din decembrie?
Amendă de la 5000 la 8000 lei. Vedeți aici baza legală
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
... asa ca mai bine il platesti pana la zi(astea 14 zile din ianuarie) si apoi inchei contractul de munca decat cu decembrie si sa iei amenda.. iesi mai ieftin. 

“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Daca ultima zi lucratoare este, de exemplu 31.03.2015, nu este normal ca data incetarii sa fie 01.04.2015? Contractul nu a incetat in 31.03.2015 - pentru ca a fost ultima zi de lucru, deci logic a incetat incepand cu 01.04.2015.
-
Vezi,ce ti-a raspuns "septimiuv".