ONG bilete spectacol

Chestiuni specifice programului SAGA PS
cirnatc

ONG bilete spectacol

#1 Mesaj de cirnatc »

buna,
va rog sa ma ajutati: am un ONG care intentioneaza sa organizeze un spectacol; intrebare:
-ce pasi trebuei sa faca el ca organizatie,
-ce pasi trebuie sa fac eu ca si contabil, nu am experienta iun acest domeniu
multumesc

paturcai

Re: ONG bilete spectacol

#2 Mesaj de paturcai »

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

cirnatc

#3 Mesaj de cirnatc »

multumesc mult de tot, raman datoare..

titovv540

#4 Mesaj de titovv540 »

Cam tarziu am vazut postarea dumneavoastra, dar poate va foloseste :

Referitor la contul 7911 "Venituri cu destinaţie specială" - folosit in monografia din link-ul de mai sus, am gasit urmatoarea precizare:
Veniturile cu destinatie speciala , cuprind venituri reglementate de legi speciale, si anume: venituri cu destinatie speciala din aplicarea timbrului literar, cinematografic, teatral, muzical, folcloric, al artelor plastice, al arhitecturii si de divertisment si alte venituri cu destinatie speciala, potrivit legii.

Eu folososesc pentru inregistrarea biletelor de spectacol vandute contul 735 "Venituri pentru care se datorează impozit pe spectacole"
Inregistrarea timbrului literar, cinematografic, teatral, muzical, folcloric etc. o fac astfel :
5311 = %
735 pretul de vanzare fara timbru
447 c/val timbru

447 = 5121 achitarea timbrului catre beneficiar (UCMR-ADA, Uniunea scriitorilor etc.)
635 = 446 impozitul pe spectacol aplicat la pretul de vanzare fara timbru (ct 735)
446 = 5121 plata impozitului
Studiati in sensul asta Legea nr.35 /1994 si Norma metodologica aprobata prin Ordin nr. 2823/1566 din 2003 cu modificarile ulterioare.
Biletele le vizati cu valoarea de vanzare la Serviciul Taxe si Impozite, iar timbrul il aplicati suplimentar.

Scrie răspuns