Inventariere anuala PFA

Chestiuni specifice programului SAGA PS
dragosm623

Inventariere anuala PFA

#1 Mesaj de dragosm623 »

Buna ziua am si eu o intrebare la un PFA sau I.I pentru a face inventarierea anuala este nevoie de DECIZIE ? si se trece in procesul verbal soldul CASEI si a Bancii chiar daca nu este nevoie de evidenta zilnica la CASA ? va multumesc anticipat pentru raspuns.

cojocarua487

Re: Inventariere anuala PFA

#2 Mesaj de cojocarua487 »

"Inventarierea patrimoniului este obligatorie și se efectuează conform OMFP 2861/2009 (deși acesta are prevederi ce se bat cap în cap cu legislația specifică acestui tip de contribuabili). De remarcat este faptul că acum se propune o normă clară legată de ce anume se inventariază și se înscrie în registrul inventar. Conform proiectului, elementele patrimoniale sunt bunurile și drepturile ce contribuie la desfășurarea activității. Acestea cuprind, conform proiectului: imobilizări corporale, stocuri și imobilizări necorporale (programe informatice, brevete, licențe, mărci comerciale, drepturi și active similare). Nu cuprind obligații de plată, creanțe, numerar sau elemente similare. Se limitează la imobilizări și bunuri de natura stocurilor. "
Sursa : http://www.sagasoftware.ro/?p=1255

dragosm623

Re: Inventariere anuala PFA

#3 Mesaj de dragosm623 »

Multumesc.

Scrie răspuns