modificare CIM

fodore

modificare CIM

#1 Mesaj de fodore »

Am un salariat pe perioada determinata 21.11.2014 -18.01.2015,acum vreau sa schimb pe perioada nedeterminata, fac numai un act aditional cu modificari la CIM initial nu trebuie sa fac alt CIM?

paturcai

Re: modificare CIM

#2 Mesaj de paturcai »

Din cele citite pe forumuri cea mai buna solutie (am inteles ca si ITM-ul este de acelasi principiu) este inchierea/inchiderea contractului existent si intocmirea unui nou contract pe perioada nedeterminata.
In cazul in care se mai prelungeste (maxim de inca 2 ori cf. art. 82 al. 4 din Codul muncii care prevede ca se pot incheia "succesiv cel mult 3 contracte") pe perioada determinata se face act aditional la contractul existent.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

pinteae

#3 Mesaj de pinteae »

Se intocmeste un act aditional de modificare de CIM. Intocmirea unui alt CIM presupune reluarea tuturor formalitatilor de angajare (comunicare Somaj, Dosar medical, etc.).

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

cum zice paturcai e ok. asa mi s-a spus si de la ITM. se incheie CIM pe perioada determinata si se face unul pe nedeterminata.
nu merge cu act aditional. e alt contract.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

pinteae

#5 Mesaj de pinteae »

Nu este un alt CIM!
Este acelasi CIM doar ca s-a modificat o clauza. Intr-un CIM se pot modifica aproape toate clauzele existente, mai putin transformarea unui CIM din perioada nedeterminata in determinata. Studiaza Codul muncii!
Chiar si REVISAL-ul este gandit in acest sens.

paturcai

#6 Mesaj de paturcai »

Daca ai fi citit cu atentie - PintaE - ai fi descoperit ca nu am combatut parerea ta (cu care sunt de acord) NUMAI in practica lucruile stau cum vor cei de la ITM si nu cum scrie la Lege.

Un exemplu ar fi Decizii colective versus Acte Aditionale
Cei de la ITM sustin Deciziile eu sunt pentru Actul aditional. La fel ca si tine studiez si eu, citesc si alte forumuri sau articole.
Unanim se accepta (de ITM) Deciziile colective atunci cand se majoreaza salariul minim brut in plata pe tara.
Am avut un control de la ITM si Inspectoarea mi-a spus: de ce ati facut act aditional? Pentru ca asa scrie la Lege.
A replicat: trebuia Decizie colectiva. N-am comentat pentru ca nu doresc sa imi pierd timpul. Oricum mi-a spus intr-un final ca este bine si asa dar pe viitor sa facem (ce-mi place pluralul regal) "Decizii". I-am spus ca am sa fac Decizii. Si fac in continuare acte aditionale.
;)

pinteae

#7 Mesaj de pinteae »

In cazul modificarii salarului minim nu se intocmeste act aditional. In acest caz, Decizia colectiva este actul de modificare a CIM-ului. Modificare salariului minim nu este o clauza negociabila.

paturcai

#8 Mesaj de paturcai »

SIncer?
In legislatie se spune despre DECIZII?
Care este prevederea legala pentru intocmirea unui astfel de document?
Eu unul nu cunosc sa existe

herganiec

#9 Mesaj de herganiec »

asa e, una e teoria alta practica cu controlul de la ITm. alta data m-au intrebat de ce am scris actele aditionale cu pix negru..
asa ca sa nu mai am "bube" in cap am facut alte contracte din CIM det in CIM nedeter. si nu s-au mai legat de nimica.
Fiecare cu judetul lui.. :lol: sau.. capsomanii lui de acolo..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns