Cumparaturi diverse

suciua95226

Cumparaturi diverse

#1 Mesaj de suciua95226 »

Buna ziua,

am un SRL, micro, platitoare de TVA, obiect de act. servicii de curatenie. Administratorul isi cumpara frecvent haine pentru uz personal din diverse magazine cu renume si face cumparaturi pentru casa, pe cer le trece pe factura pe firma.

Cum sa inreg. hainele? TVA nedeductibil 50%? sau inregral?
Cumparaturile le inreg pe 604 sau pe protocol, dar TVA nedeductibil 50%?
cum sa fac?

bitoleanua

Re: Cumparaturi diverse

#2 Mesaj de bitoleanua »

:D chiar daca societatea plateste impozit la venit, cheltuielile care nu sunt efectuate in scopul realizarii de venituri (sau beneficii economice viitoare) influenteaza rezultatul (pierdere sau profit). Astfel are loc o pierdere de profit. Din aceasta cauza fiscul poate reincadra ca dividende aceste cheltuilei. TVA este integral nedeductibil, deci chelt. nedeductibila de asemenea.
Administratorul ar trebui informat si poate decide sa isi infiinteze un PFA unde nu mai trebuie inregistrata justificarea banilor cheltuiti (daca nu se poate abtine :lol: )

suciua95226

#3 Mesaj de suciua95226 »

Multumesc mult pentru raspuns, intradevar e cam de ras, dar sincer ma doare capul de la clientul acesta...practic toata viata lui de zi cu zi, este cu factura pe firma.

bitoleanua

#4 Mesaj de bitoleanua »

da, cunoastem, cat mai mult inapoi de la statul roman.

costanc757

#5 Mesaj de costanc757 »

suciua95226 scrie:...practic toata viata lui de zi cu zi, este cu factura pe firma.
:lol: :lol:

tamasanuc

#6 Mesaj de tamasanuc »

Ar fi de ras, daca nu ar fi de plans ! Unii sunt in stare sa aduca facturi pe firma pentru orice, pe motiv ca-i deductibil.. mai putin tampoane si *, de-alea nu am gasit.
Si totusi, pt o aplicare cat mai corecta a legislatiei(in limitele legii sau la limita legii), cum ar trebui procedat in urmatoarele cazuri :
1.achizitie alimente (pizza, gustari reci, prajituri,bomboane, cozonaci, conserve, bulion ...)
2.mese servite la restaurant
3.deodorante /parfumuri /geluri de dus /sampoane
4.articole decorative (vaze, tablouri, plante ...)
5.produse vestimentare
6.bijuterii
7.cafea, zahar, apa, sucuri ...
8.Unele produse chiar sunt utilizate pt a servi clientii, altele pt a fi oferite partenerilor de tot felul. Dar cum as putea demonstra, de exemplu, ca o vaza(cutie bomboane, parfum... orice) a fost oferita unui partener ? Ca doar nu o sa-l pun sa semneze de primire, ca-mi da cu vaza in cap! Nici pt cesca de cafea sau paharul de apa nu va semna nimeni...Cum trebuie procedat pt a beneficia de posibilitatea deducerii in limita a 100 lei+tva pt un cadou ? Daca nu poti demonstra corelatia cadou-beneficiar, se poate face deducerea "la gramada",strict in limita de 2% calculata conform CF ?
Sper ca nu sunt singura care are astfel de nelamuriri. Va multumesc pt opiniile documentate.

apetrem

#7 Mesaj de apetrem »

Sunt ch.neneductibile, plus:
- impozitare ca avantaj salarial, daca-s facute de salariati.
- impozitare ca dividende, daca sunt facute de administratori.

La administratori, se poate adauga o copie din L31/90, partea cu infractiunea de folosire a fondurilor firmei in scop personal.
Marian Apetre

Scrie răspuns