Corectie majorare salariu - Revisal

dobring484

Corectie majorare salariu - Revisal

#1 Mesaj de dobring484 »

Buna ziua!

Am doua probleme legate de revisal, respectiv de majorarea colectiva a salariilor minime.
(mentionez ca folosesc softul de la ITM, nu cel din saga)

• Prima si cea mai importanta este urmatoarea:

Pe 06.01.2015 am incetat contractului unui salariat, insa la vremea aceea nu stiam de decizia de majorare a salariului si acesta a ramas cu salariul minim din decembrie.
Acum, am observat ca si lui trebuie sa ii maresc salariul, dat fiind faptul ca a prins 5 zile din luna ianuarie.

Probabil omit eu ceva si nu stiu ce sa fac in situatia aceasta.
Am incercat sa merg pe rubrica Contracte>>Corectie sau Modificare insa in ambele imi apar doar salariatii activi.

Cum trebuie sa procedez?

• Cea de-a doua intrebare este legata de salariul minim aferent persoanelor ce lucreaza la jumatate de norma.

Dat fiind faptul ca 975 lei / 2 = 487,5 lei, ca sa nu imi apara in stat salariul cu 50 de bani, am aproximat la 488 lei.

In opinia mea zic ca este corect atata timp cat este peste salariul minim. Probabil cu aceasta problema s-au confruntat mai toate persoanele si cred ca asta au facut cu totii...

Multumesc pentru amabilitate si intelegere!
Astept raspunsurile dumneavoastra.

herganiec

Re: Corectie majorare salariu - Revisal

#2 Mesaj de herganiec »

pt partea 2.. ati mai auzit undeva până acum să se dea salar de încadrare cu zecimale :| :idea: sau rest de plata cu zecimale; ati facut bine ca ati aproximat in plus.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

dobring484

Re: Corectie majorare salariu - Revisal

#3 Mesaj de dobring484 »

Nu am mai vazut pana acum salariu cu zecimale dar ce-i drept nici nu am multa experienta in domeniu (doar 3 ani) si ma mai lovesc de unele lucruri de care nu sunt sigur daca logica mea si modul de abordare sunt si corecte din punct de vedere legal.

Multumesc inca o data!

edit:

Cu privire la prima intrebare am mai facut ceva cautari pe internet si am gasit subiectul acesta care este aproape identic cu problema mea.

modificare salariu brut in revisal pentru un contract incetat

Sper ca va fi folositor si altora aflati in situatia mea si ca nu am incalcat vreo regula, dat fiind faptul ca am postat o discutie aflata pe un alt site.

Scrie răspuns