Plata cu cardul prin POS
Plata cu cardul prin POS
Buna ziua,
Am o nelamurire>
Sunt medic - profesie liberala - contabilitate PS. Nu am obligatia detinerii unei case de marcat.
1. La plata cu cardul prin POS ce acte mai trebuiesc intocmite? Factura este suficienta? Pacientul cu ce pleaca din cabinet ca dovada a platii ? - Dpdv contabil sa fie in regula.
2. La plata numerar este suficienta chitanta sau trebuie neaparat si factura? Mentionez ca nu sunt platitor de TVA.
Multumesc
Am o nelamurire>
Sunt medic - profesie liberala - contabilitate PS. Nu am obligatia detinerii unei case de marcat.
1. La plata cu cardul prin POS ce acte mai trebuiesc intocmite? Factura este suficienta? Pacientul cu ce pleaca din cabinet ca dovada a platii ? - Dpdv contabil sa fie in regula.
2. La plata numerar este suficienta chitanta sau trebuie neaparat si factura? Mentionez ca nu sunt platitor de TVA.
Multumesc
Re: Plata cu cardul prin POS
la pct 1 am intele "DA"
la pct 2 - trebuie factura sau nu? care este sensul la "DA"?
In acests sens am gasit foarte multe pareri impartite ....
la pct 2 - trebuie factura sau nu? care este sensul la "DA"?
In acests sens am gasit foarte multe pareri impartite ....
Din cate am observat ai intrebat, daca este suficient doar chitanta si ai primit raspunsul ca "da". Factura il emiti la solicitare.
Multumesc!...Si scuze pentru insistenta 

-
exista si un text in lege care sa specifice clar ca bonul de la card nu trebuie insotit de chitanta?
- fagarasa176
Chitanta inseamna incasare CASHfloricam21 scrie:exista si un text in lege care sa specifice clar ca bonul de la card nu trebuie insotit de chitanta?
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
in ultima perioada, clientii firme,imi cer pe langa bonuletul de la POS si bon de casa sau chitanta, ca sa poata deconta plata. Pana acum am emis factura+bon POS. Acum ce fac? emit factura+bon POS +chitanta?
Nu gasesc nimic reglementat in acest sens. Multumesc frumos pentru ajutor.
Nu gasesc nimic reglementat in acest sens. Multumesc frumos pentru ajutor.
- balteanuc692
Bonul de la POS nu are valoare fiscala. Emiteti bon fiscal daca folositi casa de marcat pe care sa scrie CARD. Daca nu folositi casa de marcat nu trebuie chitanta.
-
balteanuc692 scrie:Bonul de la POS nu are valoare fiscala. Emiteti bon fiscal daca folositi casa de marcat pe care sa scrie CARD. Daca nu folositi casa de marcat nu trebuie chitanta.
Multumesc mult pentru raspuns. Exista vre-un text care sa reglementeze clar ce documente utilizez la incasarea cu card daca ma incadrez la exceptii privind casa de marcat ?
cei care au casa de marcat au norme clare: emit bon fiscal "incasare card" + bonul POS.
Pentru FloricaM21
Referitor la postare:
Referitor la postare:
tomac scrie: Folosiți butonul "Răspunde" pentru a continua o discuție. Nu folosiți butonul "Citează" decât atunci când e nevoie să citați pe cineva.
- balteanuc692
E deajuns sa scrieti pe factrua: "mod de incasare:cu card bancar"