plata in plus la bugetul de stat
plata in plus la bugetul de stat
Buna ziua
Am platit in plus la bugetul de stat o suma de 2000 ron.
Lunar din aceasta suma conform fisa platitor se stinge suma aferenta impozitului pe salarii - 228 lei.
Cum operez in contabilitate lunar plata impozitului pe salarii,
Multumesc anticipat.
Am platit in plus la bugetul de stat o suma de 2000 ron.
Lunar din aceasta suma conform fisa platitor se stinge suma aferenta impozitului pe salarii - 228 lei.
Cum operez in contabilitate lunar plata impozitului pe salarii,
Multumesc anticipat.
- balteanuc692
Re: plata in plus la bugetul de stat
Daca ati inregistrat initial 444=5121 2000 lei, lunar, prin generarea statului de salarii se va face automat nota contabila 421=444 228 lei.
Daca nu ati inregistrat initial nota de mai sus, inregistrati acum si se va regla automat.
Daca nu ati inregistrat initial nota de mai sus, inregistrati acum si se va regla automat.
suma de 2000 ron a fost platita in timp, din greseala, se platea tva si impozitul pe salarii cu acelasi op.TVA a fost platit ulterior cu alt op astfel ca la bs a ramas plata in plus suma aceasta.
Lunar nu achit impozitul pe salarii dar cum sting in balanta acest lucru, conform fisa platitor ei lunar imi scad din suma achitata in plus , obligatia mea de plata dar eu in balanta raman cu suma nestinsa.
Lunar nu achit impozitul pe salarii dar cum sting in balanta acest lucru, conform fisa platitor ei lunar imi scad din suma achitata in plus , obligatia mea de plata dar eu in balanta raman cu suma nestinsa.
Plata in plus trebuia sa-l inregistrezi pe 4482, dupa care lunar trebuia sa stingi suma conform datelor din fisa sintetica.
-
Si eu tot 4482 folosesc.
Va multumesc pentru raspunsuri - dar cum fac inregistrarile......platile sunt facute prin 2013....ce trebuie sa fac acum?
Suma de 2000 ron platita in plus la bugetul de stat in ce cont ati inregistrat-o?Trebuie sa figureze in balanta .
Achitarea impozitului 444= ct.in care ati iregistrat cei 2000ron.
Achitarea impozitului 444= ct.in care ati iregistrat cei 2000ron.
Suma achitata in plus la vremea respectiva s-a stins corect in contabilitate, dar facandu-se un singur ordin de plata banii pe fisa sintetica nu s-au repartizat asa cum trebuia , tva-ul platit s-a dus in contul de impozit pe salarii asa rezulta impozit pe salarii platit in plus.problema e cum sting acum in contabilitate pe baza fisei luate lunar de la administratie unde se vede ca impozitul pe salarii pe care nu il mai achit se stinge din suma ce o am achitata in plus.Am citit ceva ca trebuie facut un decont de cheltuieli se aduce suma in casa si apoi se stinge datoria, dar va rog daca ma puteti ajuta cu mai multe informatii si eventual ce inregistrari contabile trebuie facute.
Va multumesc
Va multumesc
Daca ai inregistrat gresit, atunci stornezi acum inregistrarea si inregistrezi corect (ma gandesc ca ar fi optim sa faci inregistrarile inca pe 31.12.2014).