Buna ziua,
Cum pot sa scad din gestiunea unui bar cafeaua si sucurile pe care le consuma angajatii sau au fost servite gratuit unor vizitatori de ex. inspectori de la opc, inspectori directia sanitara etc.. Gestiunea este tinuta global valoric si descarcarea se face prin coeficientul K.
Ce articole contabile trebuie sa fac, cum se descarca gestiunea corect, fara sa influenteze descarcarea automata de la inchidere de luna, si daca trebuie ajustat tva pentru aceste produse care practit nu s-au vandut.
Multumesc.
gestiune global valoric
Re: gestiune global valoric
Va rog frumos puteti sa-mi dati niste sugestii?
Dupa parere mea ai putea sa creezi un furnizor fictiv numit "transfer" unde la cont analitic sa treci "482", dupa care sa introduci la intrari o inregistrare pe doua pozitii:
- stornare marfa (la "cantitate" treci "-1", la "pret" treci valoare fara TVA, iar la pret de vanzare treci valoare la pret de vanzare);
- chelt de protocol.
- stornare marfa (la "cantitate" treci "-1", la "pret" treci valoare fara TVA, iar la pret de vanzare treci valoare la pret de vanzare);
- chelt de protocol.
Multumesc, de sugestie.
Am creat furnizorul fictiv, am facut inregistrarea stornare marfa. Deci scade gestiunea cu valoarea respectiva, se storneaza si tva dedus initial, si am sold creditor la contul 482. Cum inregistrez pe cheltuieli produsele consumate de angajatii proprii ( la acestia nu se considere avantaje?) si respectiv chelt de protocol. Am dreptul sa deduc tva aferenta acestor produse?
Am creat furnizorul fictiv, am facut inregistrarea stornare marfa. Deci scade gestiunea cu valoarea respectiva, se storneaza si tva dedus initial, si am sold creditor la contul 482. Cum inregistrez pe cheltuieli produsele consumate de angajatii proprii ( la acestia nu se considere avantaje?) si respectiv chelt de protocol. Am dreptul sa deduc tva aferenta acestor produse?
Sczue, am uitat ca trebuie sa selectezi "A" la "tip".
Se considera avantaj, dar mai bine zici ca beau clientii.

Se considera avantaj, dar mai bine zici ca beau clientii.