Diferente de inventar

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
urechep212

Diferente de inventar

#1 Mesaj de urechep212 »

Buna ziua, am o gestiune cantitativ-valorica, am generat inventarierea marfurilor si am foarte multe marfuri inversate intru cat nu am mai efectuat inventariere de un an, si-mi apar plusuri la inventar 50000 ron si minusuri 51000, pe contul 607.x, apar aceaste sume pe credit, respectiv pe debit, si rulajul contului 607 din balanta nu este acelasi cu rulajul aparut in registru de evidentiere a impozitului pe profit si nu stiu cum sa procedez!
Va multumesc!

tomac

Re: Diferente de inventar

#2 Mesaj de tomac »

Și problema este că...?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

urechep212

#3 Mesaj de urechep212 »

Sa inteleg ca nu e nici o problema daca rulajul din balanta nu este acelasi cu rulajul din registru de evidenta a impozitului pe profit?
Mai am o problema in ecranul impozitului pe profit, introduc rezerva legala, si in momentul in care validez, aceasta se face 0.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Nu, nu e nici o problemă legat de rulaje. Trebuie să înțelegeți că pe contul de rezultat nu se transferă rulajul ci soldul conturilor din clasa 6/7.
Am explicat, mai pe larg, pe blog de ce, în acest articol http://www.sagasoftware.ro/?p=87
Trebuie să o înregistrați în contabilitate, în decembrie: 129 = 1061 și nu mai dispare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

urechep212

#5 Mesaj de urechep212 »

Va multumesc! O zi buna!

Scrie răspuns