Diferente

ursulescuc

Diferente

#1 Mesaj de ursulescuc »

Buna

Cum corectez diferentele generate prin rotunjiri de la OPERATII->INTRARI.

Multumesc!
Munca în echipă presupune în primul rând să-ţi pierzi jumătate din timp explicându-le celorlalţi de ce nu au dreptate.

tomac

Re: Diferente

#2 Mesaj de tomac »

Concret! Mai concret vă rog. Ce înțelegeți prin a corecta rotunjirile? De ce să apară diferențe. Nu înțeleg. Ce rotunjiri? Că ecranul de intrări nu face rotunjiri.
Încercați să explicați problema suficient de explicit pentru a primi răspuns.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ursulescuc

#3 Mesaj de ursulescuc »

Ma refer la sumele acelea de 0.01, 0.02, etc...

De ex. Am o factura de la un furnizor in valoare de 900,00 lei, eu cand o inregistrez programul imi da un total de 900,01 lei. La mai multe pozitii acei banuti prin rotunjiri sufera mici modificari. As dori cum sa modific ca sa ajung la suma de 900,00 lei. Daca eu modific o pozitie atunci numai corespunde cu ceea ce e pe factura...

Aici am un caz concret:

http://clip2net.com/s/3cyNww0
Mentionez ca toate sumele (pret unitar si tva) de la fiecare pozitie corespund cu ceea ce am pe F.F. de la furnizor.
Munca în echipă presupune în primul rând să-ţi pierzi jumătate din timp explicându-le celorlalţi de ce nu au dreptate.

balazse

#4 Mesaj de balazse »

La mine apare 1.891,07___453,88___2.344,95.
Nu stiu cum ai reusit sa faci acea inregistrare.
Ultima oară modificat Mar Feb 17, 2015 9:00 pm de către balazse, modificat 1 dată în total.

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Tocmai, pentru a vă corespunde trebuie să modificați la una din poziții. Pentru că validând așa, totalul diferă. Dacă diferența e la TVA corectați la una din poziții, pentru a vă da totalul egal cu cel din factură.
Sau puteți introduce o poziție, pe nedefinit cu sumă la Total sau TVA cu acea zecimală și la cont să folosiți contul de marfă sau de consumabil sau ce e pe factura respectivă.

ursulescuc

#6 Mesaj de ursulescuc »

balazse scrie:La mine apare 1.891,07___453,88___2.344,95.
Nu stiu cum ai reusit sa faci acea inregistrare.
Nu stiu ce ati calculat...
Eu am pus un print cu o factura de la INTRARE defalcata... si am incercuit diferenta.
Eu am specificat ca toate pozitiile sunt introduse conform facturii. Totalul sumelor de pe coloana cu TVA, respectiv cea cu VALOARE adunate corespund facturii.

Eu am intrebat cum modific cei 2 banuti de pe coloana TVA care SAGA prin rotunjiri sunt in plus.
Trebuie modificat pretul unei pozitii? sau exista o alta varianta?

ursulescuc

#7 Mesaj de ursulescuc »

tomac scrie:Tocmai, pentru a vă corespunde trebuie să modificați la una din poziții. Pentru că validând așa, totalul diferă. Dacă diferența e la TVA corectați la una din poziții, pentru a vă da totalul egal cu cel din factură.
Sau puteți introduce o poziție, pe nedefinit cu sumă la Total sau TVA cu acea zecimală și la cont să folosiți contul de marfă sau de consumabil sau ce e pe factura respectivă.
Multumesc frumos de raspuns si o zi frumoasa!

ursulescuc

#8 Mesaj de ursulescuc »

Inca o problema pe diferente...

Am o firma la care platesc in avans suma integrala. Plata se face conform facturii proforme emisa in euro, in lei, la cursul bnr din ziua platii. Suma care eu o platesc foarte rar sau mai niciodata corespunde cu factura finala, factura care se emite la cateva zile distanta, cand mi se livreaza marfa. Mereu imi ramane o codita de cativa banuti de genul 0.01, 0.02 sau 0.03 in cazuri rare. Aceste sume sunt si cu + si cu -.

As dori sa stiu cum le pot stinge stinge din program.

Multumesc!

tomac

#9 Mesaj de tomac »

La finele anului, asta să nu vă complicați existența lunar, le treceți pe venituri/cheltuieli după caz. Vă poziționați pe ieșiri/intrări și apăsați încasare/plată. La dată treceți data operațiunii și la cont 7588/6588 după caz.

ursulescuc

#10 Mesaj de ursulescuc »

Multumesc!

Scrie răspuns