Buna ziua,
o farmacie vet.intra platit.de tva cu 01.02.2015'gest.global valorica.La 31.01.2015 trebuie sa invent.marfa pe cote de tva ca sa pot
deduce tva pe cote(9% si 24%) la stocul de marfa,sa pot inreg.tva neexigibila pe cele doua cote, si creez cele doua gestiuni(9% si 24%).
Nelamuririle mele sunt:
1. Cum se inreg.tva deductibil la stocul de marfa-prin artic.contabile sau cum, ca sa fie corect preluat in decont?
2.Cum impart rulajul pe ianuarie 2015 pe cele doua gestiuni(9% si 24%)la conturile 371;378.607;707 ca sa fie preluate corect la descarcarea de gestiune in continuare?
Multumesc
platitor de tva de la 01.02.2015
Re: platitor de tva de la 01.02.2015
1. Dacă e evidență global valorică, atunci prin articole contabile.
2. Nu-l împărțiți. Veți avea 3 gestiuni
- una cu cotă zero, ce la finele lunii ianuarie va avea sold zero
- una cu cotă de 24%
- una cu cotă de 9%
soldul gestiunii cu 0% se va muta prin articole contabile ca sold inițial a celorlalte gestiuni
2. Nu-l împărțiți. Veți avea 3 gestiuni
- una cu cotă zero, ce la finele lunii ianuarie va avea sold zero
- una cu cotă de 24%
- una cu cotă de 9%
soldul gestiunii cu 0% se va muta prin articole contabile ca sold inițial a celorlalte gestiuni
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc!
Buna ziua,
revin la problema mea pt.ca ceva nu este bine!
am creat cele doua gestiuni in fisiere,am inreg.prin articole c.nota cu tva ded.afer.stoc la 01.02.2015,tva neexig.cf.inventare pe cote tva,tot ce trebuia,apoi am facut o simulare de decont tva pe trim.I 2015(am validat febr.+martie 2015) si in jurn.cumparari imi preia tva ded.pe care l-am introdus in articole dar mi-l pune pe tot la o baza de 24%.In decont tva il cuprinde la rd.22 cu baza tot 24%.Tot in decont imi cuprinde vanz.lunii ian.2015(la scutite), chiar daca am dat ca perioada decont: 01.02-31.03.2015.Eu stiam ca tva ded.afer.stoc marfa trebuie cuprins in decont la ajustari.Va rog spuneti-mi ce nu am facut bine!
Multumesc !
revin la problema mea pt.ca ceva nu este bine!
am creat cele doua gestiuni in fisiere,am inreg.prin articole c.nota cu tva ded.afer.stoc la 01.02.2015,tva neexig.cf.inventare pe cote tva,tot ce trebuia,apoi am facut o simulare de decont tva pe trim.I 2015(am validat febr.+martie 2015) si in jurn.cumparari imi preia tva ded.pe care l-am introdus in articole dar mi-l pune pe tot la o baza de 24%.In decont tva il cuprinde la rd.22 cu baza tot 24%.Tot in decont imi cuprinde vanz.lunii ian.2015(la scutite), chiar daca am dat ca perioada decont: 01.02-31.03.2015.Eu stiam ca tva ded.afer.stoc marfa trebuie cuprins in decont la ajustari.Va rog spuneti-mi ce nu am facut bine!
Multumesc !
Nu are de unde să știe ce procent este aplicabil.
Îl puneți manual pe rubrică de regularizări în decont.
Îl puneți manual pe rubrică de regularizări în decont.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc mult!