concediul medical

tomac

Re: concediul medical

#16 Mesaj de tomac »

@tatum
Dar cererea din SAGA ce are?

@scaunast54
Intrați la Fișiere-Salariați și apăsați butonul "Adeverință", apoi selectați cerere restituire CM și alegeți luna pentru care depuneți cererea.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

scaunast54

#17 Mesaj de scaunast54 »

Cred ca m-am grabit putin .
Am citit undeva pe forum o postare mai veche ,unde se mentioneaza ,ca Saga genereaza toate formularele .
Pentru luna ianuarie ,eu ma incaderz in fondul CCi si probabil din acest motiv nu se genereaza cererea.

Mai am o intrebare.
Pana cand trebuie depus dosarul,pentru ca CM continua ,iar pe Februarie nu ma mai incaderz in fondul CCI.
Multumesc si sa auzim de bine.
@tatum
Multumesc.
Am explicat putin mai sus ca m-am grabit si i-mi ser scuze ca v-am mai retinut si eu cu nerabdarea mea.
Sa ai o depa amiaza buna!

balazse

#18 Mesaj de balazse »

Ai termen de 90 de zile.

nasteaf

#19 Mesaj de nasteaf »

Am un caz de boala si nu stiu cum sa procedez.
Va rog sa ma ajutati.
Un salariat a fost internat in spital intre 10.01.2015 si pana acum 18.02.2015.
Dar in perioada 20.01.2015-29.01.2015 a fost mutat de la un spital la altul-iar pe perioada respectiva 20.01.2015-29.01.2015 spitalul unde a fost transferat practic nu vrea sa-i elibereze concediu medical. Zice ca trebuia sa ceara la data transferului la spitalul initial concediul de boala.
Salariatul oricum a fost internat la terapie intensiva, nici nu stia daca mai scapa cu viata, si numai de certificat medical nu i-a mai ars insotitorului sau sa-l ceara.
Pentru restul de perioade primul spital i-a eliberat certificat de boala.
Cum pot eu sa intocmesc statul de plata pe luna ianuarie 2015 pt.acest salariat??
Va multumesc.

balazse

#20 Mesaj de balazse »

Daca primul certificat medical acopera perioada petrecut in celalalt spital, atunci unde ii problema?

nasteaf

#21 Mesaj de nasteaf »

Scuze, nu am prezentat destul de clar situatia.
Primul spital a dat concediu medical numai pt.perioada cat a stat la el, zice ca nu se da concediu medical cat a stat la alt spital, desi a plecat cu transfer de la ei la celalalt spital.Deci am concediu medical cu certificat pt.perioada 10.01.2015-19.01.2015 initial si apoi 30.01.2015 pana in 31.01.2015 iar initial si apoi in continuare in luna februarie 2015.
Deci nu stiu cum sa-l pontez pt.perioada 20.01.2015-29.01.2015.

herganiec

#22 Mesaj de herganiec »

daca nu-i da concediu medical, sa faca cerere de concediu de odihna..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

balazse

#23 Mesaj de balazse »

Aveau obligatia eliberarii certificatului (desi n-am gasit efectiv in textul actului normativ), cum adica sa soliciti separat?
Ar fi bine sa le solicitati chiar si acum, deoarece medicul curant trebuia sa elibereze certificatul.
Ultima oară modificat Joi Feb 19, 2015 12:17 pm de către balazse, modificat 1 dată în total.

paturcai

#24 Mesaj de paturcai »

Daca suntem oameni si realizam ca un om a fost la un pas sa nu scape cu viata atunci firma al carui salariat a fost/este ar trebui sa-i plateasca acele zile.
In speranta ca tampita de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate va gasi o solutie salvatoare....slabe sperante.
In acel loc traiesc si muncesc oameni care nu stiu daca au terminat "pe bune" vreo forma de invatamant - macar la distanta.
Am foarte mari dubii in chestia asta.
Repet: salariatului i se pot acorda niste zile platite de firma (pentru evenimente dosebite).
Asta e Omenie!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

nasteaf

#25 Mesaj de nasteaf »

Multumesc f.mult de raspunsurile primite.
Oricum din data de 05.02.2015 tot umbla insotitorul salariatului bolnav in primul spital unde era si internat in ultimul timp dupa certificatul de CB si le-au trebuit aproape 15 zile sa-i elibereze certificate medicale pt.luna 01.2015 dar nu pe toata perioada spitalizarii(exclusiv perioada transferarii).
Problema este ca firma ar putea sa-i plateasca acele zile fara nici o problema (sa fie pontat de ex.in concediu de odihna) , dar avand in vedere starea de sanatate a salariatului acesta va trebui sa se pensioneze pe caz de boala.
Ii va trebui adeverinte cu concediile medicale din ultimul an, ori firma nu ii va putea elibera adeverinta numai in baza certificatelor medicale inregistrate in contabilitate.

balazse

#26 Mesaj de balazse »

Incearca sa contactezi Casa de Santate si vezi ce solutie iti ofera, in mod normal aveau obligatia de a emite certificat medical.

Scrie răspuns