Se plateste 5.5% cass la dividendele platite daca persoana care le primeste are calitatea de angajat (la o alta firma) ?
Trebuie sa-i retin eu sau isi plateste singur?
Multumesc!
cass la dividende
Re: cass la dividende
Conform dispozitiilor art. 296^ 27 - art. 296^31 din Codul fiscal, sunt obligate, sa plateasca contributia de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile din dividende, persoanele care nu realizeaza intr-un an fiscal, urmatoarele tipuri de venituri:
- venituri din salarii sau asimilate salariilor,
- venituri sub forma indemnizatiilor de somaj,
- venituri din pensii mai mici de 740 lei,
- venituri din activitati independente realizate de intreprinzatorii titulari ai unei intreprinderi individuale, membrii intreprinderii familiale, persoanele fizice autorizate sa desfasoare activitati economice, persoanele care realizeaza venituri din profesii libere,
- venituri din activitatile agricole,
- venituri din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului civil, precum si a contractelor de agent;
- venituri obtinute de o persoana fizica dintr-o asociere cu o persoana juridica si din asocierile fara personalitate juridica prevazute la art. 13 lit. e) din Codul fiscal.
- venituri din activitatea de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara;
Deci in cazul mentionat mai sus NU se retine CASS
- venituri din salarii sau asimilate salariilor,
- venituri sub forma indemnizatiilor de somaj,
- venituri din pensii mai mici de 740 lei,
- venituri din activitati independente realizate de intreprinzatorii titulari ai unei intreprinderi individuale, membrii intreprinderii familiale, persoanele fizice autorizate sa desfasoare activitati economice, persoanele care realizeaza venituri din profesii libere,
- venituri din activitatile agricole,
- venituri din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului civil, precum si a contractelor de agent;
- venituri obtinute de o persoana fizica dintr-o asociere cu o persoana juridica si din asocierile fara personalitate juridica prevazute la art. 13 lit. e) din Codul fiscal.
- venituri din activitatea de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara;
Deci in cazul mentionat mai sus NU se retine CASS
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Re: cass la dividende
Multumesc mult!