Declaratia 392B
Declaratia 392B
O intrebare legata de 392B la Prestari servicii medicale neurochirurgie neplatitoare de TVA:
Cand generez 392 din program imi apare cifra de afaceri ....
apoi la
LIVRARI DE BUNURI SI PRESTARI SERVICII CATRE:
2. Persoane neinregistrate in scopuri de TVA.....suma de la cifra de afaceri
apoi,
ACHIZITII DE LA:
1. Persoane inregistrate in scopuri de TVA imi pune valoarea si tva suma scoasa de program
2. Persoane neinregistrate in scopuri de TVA valoare suma scoasa de program
Cand generez pdf apare doar cifra de afaceri si punctul 2 de la livrari completate, iar la achizitii ii 0 peste tot.
Este corect?
Multumesc
Mihaela
Cand generez 392 din program imi apare cifra de afaceri ....
apoi la
LIVRARI DE BUNURI SI PRESTARI SERVICII CATRE:
2. Persoane neinregistrate in scopuri de TVA.....suma de la cifra de afaceri
apoi,
ACHIZITII DE LA:
1. Persoane inregistrate in scopuri de TVA imi pune valoarea si tva suma scoasa de program
2. Persoane neinregistrate in scopuri de TVA valoare suma scoasa de program
Cand generez pdf apare doar cifra de afaceri si punctul 2 de la livrari completate, iar la achizitii ii 0 peste tot.
Este corect?
Multumesc
Mihaela
Ultima oară modificat Mar Feb 24, 2015 3:52 pm de către popam312, modificat 1 dată în total.
Re: Declaratia 392B
Cei care au activitate ce, din punct de vedere al TVA, este scutită fără drept de deducere nu au cifră de afaceri din punct de vedere a TVA. Și nici nu trebuie să depună D392.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Fraza asta din instrucţiunile de la 392B ne va da bătăi de cap:
"Nu se depune acest formular în situația în care persoanele impozabile nu au desfăşurat în anul de
referință livrări de bunuri şi prestări de servicii în interiorul țării şi/sau achiziții efectuate din țară."
Mai de grabă, aşi depune ...
"Nu se depune acest formular în situația în care persoanele impozabile nu au desfăşurat în anul de
referință livrări de bunuri şi prestări de servicii în interiorul țării şi/sau achiziții efectuate din țară."
Mai de grabă, aşi depune ...
Marian Apetre
Activitatile medicale - printre altii - nu depun D392
http://www.finantearges.ro/asistenta_co ... 20d392.pdf
La jumatatea paginii se gaseste si "exceptia"
http://www.finantearges.ro/asistenta_co ... 20d392.pdf
La jumatatea paginii se gaseste si "exceptia"
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Eu zic că nu e așa. Că trebuie să vedem ce zice codul fiscal legat de 392. Acolo se vorbește de persoane impozabile neînregistrate conform art.153. Ori, la art.153 se spune că e vorba de acele persoane impozabile ce realizează operați taxabile sau scutite cu drept de deducere. De aceea zic și eu ca cei de la ANAF din mai multe județe ce au dat comunicate că cei cu activități scutite fără drept de deducere nu trebuie să depună 392.
De pe teren, chiar de astazi de la ghiseul de depunere:
pentru 392A
- NU se depune daca am LIVRARI ZERO, chiar daca am achizitii
pentru 392B
- NU se depune daca nu am avut in anul de referinta (in cazul de fata 2014) achizitii sau livrari
pentru 392A
- NU se depune daca am LIVRARI ZERO, chiar daca am achizitii
pentru 392B
- NU se depune daca nu am avut in anul de referinta (in cazul de fata 2014) achizitii sau livrari
Cristi, nu pun la indoiala profesionalismul tau.
In niciun caz!
Cu totii am fost martori la schimbarea schimbarii din Ianuarie 2015 referitoare la 392.
Depunand online, le-am depus chiar daca respectau chiar daca nu respectau cerintele.
In niciun caz!
Cu totii am fost martori la schimbarea schimbarii din Ianuarie 2015 referitoare la 392.
Depunand online, le-am depus chiar daca respectau chiar daca nu respectau cerintele.
Activitatea de neurochirurgie care o desfasor este la un spital privat cu care am contract de prestari servicii, nu este cabinetul meu particular.
Acelasi link l-am gasit si eu la finante Brasov
deci listez declaratia 392B si acest document si merg la finate dimineata cu ele sa ma lamureasca persoanele care ar trebui "sa stie".
Multumesc!
Mihaela
Acelasi link l-am gasit si eu la finante Brasov
deci listez declaratia 392B si acest document si merg la finate dimineata cu ele sa ma lamureasca persoanele care ar trebui "sa stie".
Multumesc!
Mihaela
Si inca ceva pe declaratie nu este cod de bare si cum depun in format electronic?
Il validezi, semnezi cu semnatura electronica si il transmiti online.
Daca nu ai atunci il validezi si fara sa-l mai deschizi il inscriptionezi pe un CD (atentie nu DVD ca nu au cititor de DVD), la care atasezi declaratia in forma listata in doua exemplare si il depui la ghiseu.
Dupa depunere verifici recipisa aici:
https://www.anaf.ro/StareD112/
Daca nu ai atunci il validezi si fara sa-l mai deschizi il inscriptionezi pe un CD (atentie nu DVD ca nu au cititor de DVD), la care atasezi declaratia in forma listata in doua exemplare si il depui la ghiseu.
Dupa depunere verifici recipisa aici:
https://www.anaf.ro/StareD112/
popam312, dacă nu aveți cod fiscal nu aveți ce declara. Ce fel de contract aveți? Nu cumva e unul la care se face reținere la sursă? Dacă da, nu aveți nimic de-a face cu această declarație.
-
Cred ca este PFI.
In legatura cu acest subiect, astazi, la Sectorul 6 (la asistenta contrib.) mi-au pus ca PFI-urile medici trebuie sa depune D392B. Doar CMI-urile nu depun.
Dupa parerea mea nu este corect. Dupa cum a spus si tomac, activitatile medicale in sine sunt exceptate, indiferent de forma de organizare.
ART. 141 Scutiri pentru operaţiuni din interiorul ţării
(1) Următoarele operaţiuni de interes general sunt scutite de taxă:
a) spitalizarea, îngrijirile medicale şi operaţiunile strâns legate de acestea, desfăşurate de unităţi autorizate pentru astfel de activităţi, indiferent de forma de organizare, precum: spitale, sanatorii, centre de sănătate rurale sau urbane, dispensare, cabinete şi laboratoare medicale, centre de îngrijire medicală şi de diagnostic, baze de tratament şi recuperare, staţii de salvare şi alte unităţi autorizate să desfăşoare astfel de activităţi;
In legatura cu acest subiect, astazi, la Sectorul 6 (la asistenta contrib.) mi-au pus ca PFI-urile medici trebuie sa depune D392B. Doar CMI-urile nu depun.
Dupa parerea mea nu este corect. Dupa cum a spus si tomac, activitatile medicale in sine sunt exceptate, indiferent de forma de organizare.
ART. 141 Scutiri pentru operaţiuni din interiorul ţării
(1) Următoarele operaţiuni de interes general sunt scutite de taxă:
a) spitalizarea, îngrijirile medicale şi operaţiunile strâns legate de acestea, desfăşurate de unităţi autorizate pentru astfel de activităţi, indiferent de forma de organizare, precum: spitale, sanatorii, centre de sănătate rurale sau urbane, dispensare, cabinete şi laboratoare medicale, centre de îngrijire medicală şi de diagnostic, baze de tratament şi recuperare, staţii de salvare şi alte unităţi autorizate să desfăşoare astfel de activităţi;
-
PFI = persoana fizica independenta, este forma de organizare a celor cu profesie libere si care obtin venituri din profesii libere – din exercitarea profesiilor medicale, de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, contabil autorizat, consultant de plasament în valori mobiliare, arhitect sau a altor profesii eglementate, desfăşurate în mod independent, în condițiile legii;
Deci, in opinia mea, in contradictoriu cu cea a ANAF-ului, PFI medic, nu are obligatia depunerii D392, in timp de PFI avocat, notar, contabil, arhitect etc are aceasta obligatie.
Deci, in opinia mea, in contradictoriu cu cea a ANAF-ului, PFI medic, nu are obligatia depunerii D392, in timp de PFI avocat, notar, contabil, arhitect etc are aceasta obligatie.
Si CMI ?
Dpdv fiscal nu exista decat o singura forma: profesie liberala desfasurata individual.
Nu inteleg de unde a aparut diferentiere PFI / CMI.
Dpdv fiscal nu exista decat o singura forma: profesie liberala desfasurata individual.
Nu inteleg de unde a aparut diferentiere PFI / CMI.
Marian Apetre