factura motorina
factura motorina
Am o factura din UE de motorina cu data emiterii 17.12.2014, si data livrarii 01.01.2015. Aceasta factura trebuia inregistrata in decembrie 2014 si declarata in 390?
Re: factura motorina
dar in decl.390 se depune pentru achizitii intracomunitare, iar motorina nu este o achizitie ptr ca nu o transport in romania, ci doar alimentez cu un car de mol pe teritoriu ue.
si atunci cum puii mei ai livrare in alta luna decat cea in care platesti? 

se depune 390 atunci pentru motorina consumata in UE? daca depun devin platitor lunar din Trimestrial daca nu ? achizitia de motorina e facuta pentru nedepunere sau depunere se schimba vectorul fiscal???
Achizitia de motorina in spatiul UE este o cumparare in acel stat si nu este o achizitie intracomunitara.
Ca o achizitie sa fie recunoscuta ca fiind intracomunitara trebuie sa aveti un CMR prin care sa se faca dovada transportarii bunului/bunurilor din UE in Romania, ceea ce nu este cazul.
Este ca si cum dvs. mergeti in METRO in Bulgaria cumparati de acolo marfuri, la cumparator trece numele firmei dvs pentru ca asa ii spuneti ca va cheama, va trece si codul de TVA, si va trece si TVA pe factura in cota in care este in Bulgaria.
Deci NU ESTE ACHIZITIE INTRACOMUNITARA achizitia intr-un stat UE de diverse produse.
Ca o achizitie sa fie recunoscuta ca fiind intracomunitara trebuie sa aveti un CMR prin care sa se faca dovada transportarii bunului/bunurilor din UE in Romania, ceea ce nu este cazul.
Este ca si cum dvs. mergeti in METRO in Bulgaria cumparati de acolo marfuri, la cumparator trece numele firmei dvs pentru ca asa ii spuneti ca va cheama, va trece si codul de TVA, si va trece si TVA pe factura in cota in care este in Bulgaria.
Deci NU ESTE ACHIZITIE INTRACOMUNITARA achizitia intr-un stat UE de diverse produse.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!