lamurire bifa tva I

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
stefi

lamurire bifa tva I

#1 Mesaj de stefi »

Buna ziua!
Am inca neclara situatia cu bifa de la tva I de la intrari. Firma este inregistrata la tva la incasare plata lunara. In program am bifat tva lunar si tva la incasare.
Am citit in forum totul depre aceasta bifa si am inteles ca toate facturile de la furnizori care se platesc in momentul emiterii lor atat prin banca (transfer bancar) cat si in numerar trebuia sa aiba debifata casuta respectiva. In situatia in care acele facturi se platesc pe loc cu cardul si din banca se iau banii dupa cateva zile, atunci la fel trebuie debifata acea casuta?
V-as ruga tare mult sa ma lamuriti deoarece stiu ca influenteaza mult receptia corecta a furnizorilor si plata lor.

Mentionez ca nu am mai lucrat pana acum cu programul (am mai putin de o luna), sunt incepatoare...

Va multumesc anticipat!

rohozeanuc

Re: lamurire bifa tva I

#2 Mesaj de rohozeanuc »

Daca esti platitoare de TVA la incasare trebuie sa pui bifa la toate facturile pe care le primesti indiferent cum si la cat timp le platesti.
Indiferent cum si cand faci plata programul stie sa inregistreze TVA-ul deductbil la factura respectiva in momentul in care o "pupi" la registrul de casa sau in jurnalul de banca.

stefi

#3 Mesaj de stefi »

Am inteles, insa in situatia in care am bonuri fiscale cu CUI-ul firmei trecute de casa de marcat pe ele, le-am inregistrat ca si tip B, iar programul a debifat casuta. Cred ca trebuia sa aleg in acest caz tot tip factura pt. a putea deduce tva-ul de pe bonuri, nu? Pun tip B doar cand am bonuri de pe care nu pot deduce tva.
Este corect?

Va multumesc pt. ajutorul acordat!!!

rohozeanuc

#4 Mesaj de rohozeanuc »

Atunci cand ai bonuri cu TVA trebuie inregistrate la tip B pentru ca daca alegi factura o sa ti le trimita in declaratia D394 si nu vei avea numarul de facturi si valorile corecte in D394.
Nu e nimic ca nu iti pune bifa la bonuri, programul considera ca bonul a fost achitat pe loc, dar daca tu stii ca plata nu e pe loc poti pune bifa iar atunci cand faci plata alegi bonul respectiv din lista documentelor la registrul de casa/banca exact ca si in cazul facturilor.

stefi

#5 Mesaj de stefi »

Va multumesc inca o data pt. lamurire.

Scrie răspuns