buna ziua
va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta
Neplatitor TVA in Romania -dar inregistrat cu cod de tva pt achizitii intracomunitare si in Roi
Face mai multe achizitii de marfa din Ue, primeste facturile corect fara TVA .
Problema mea este cum inregisrtrez acel TVA pe net am gasit 2 variante si nu stiu care este cea corecta :
1. INREGISTREZ 635=4423 si este ch nedeductibila
2. In mom receptiei reintregesc pretul marfii cu acel Tva 371=4423 si atunci cand scad gestiunea 607=371 practic este cheltuiala deductibila .
multumesc
Neplatititor TVA - achizitii intracomunitare
Re: Neplatititor TVA - achizitii intracomunitare
Da de ce cheltuială nedeductibilă?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
nu stiu...daca e cheltuiala deductibila sau nu
Varianta cu 635= 4423 si ch deductibila ar face munca mult mai usoara
E prima luna cand am situatia asta , am mers pe varianta 2 si in gestiune s-a reintregit pretul fiecarui articol cumparat ( si sunt peste 500 ) de aceea mi se pare grea varianta 2...iar in contabilitate pe care o tin separat in mom in care introduc facturile la intrari in valuta- aleg taxare inversa si imi face nota 635=4423 pe care o modific ulterior in articole contabile in 371=4423 pentru a bate cu gestiunea.( alta modalitate nu am gasit ).
Varianta cu 635= 4423 si ch deductibila ar face munca mult mai usoara
E prima luna cand am situatia asta , am mers pe varianta 2 si in gestiune s-a reintregit pretul fiecarui articol cumparat ( si sunt peste 500 ) de aceea mi se pare grea varianta 2...iar in contabilitate pe care o tin separat in mom in care introduc facturile la intrari in valuta- aleg taxare inversa si imi face nota 635=4423 pe care o modific ulterior in articole contabile in 371=4423 pentru a bate cu gestiunea.( alta modalitate nu am gasit ).
În ambele cazuri este deductibilă fiscal.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.