Conventie civila sau CIM

baciua423

Conventie civila sau CIM

#1 Mesaj de baciua423 »

Buna ziua

Lucrez la un ONG care ofera servicii de ingrijire la domiciliu. Ocazional, beneficiarii solicita si servicii de curatenie. Noi am vrea sa le trimitem o persoana la curatenie-atunci cand se solicita, aprox o data pe luna momentan. Pot incheia cu aceasta persoana conventie civila? Persoana respectiva are un loc de munca stabil, pt curatenie urmand sa mearga in timpul in care nu lucreaza acolo.
Mentionez ca am citit parerile de pe forum si art 7 CF, dar am nevoie si de parerea dumneavoastra referitoare la incadrarea la activitate dependenta sau independenta.

Multumesc pt timpul acordat!

pinteae

Re: Conventie civila sau CIM

#2 Mesaj de pinteae »

Daca ONG-ul presteaza serviciile respective (in speta, cele de curatenie), pentru care utilizeaza personal, atunci trebuie sa incheie CIM cu prestatorii. Prestatorii desfasoara activitati dependente (art.7 din Codul fiscal). Daca beneficiarii au nevoie de servicii de curatenie, ocazional, atunci ele pot incheia conventie civila cu prestatorii.

baciua423

#3 Mesaj de baciua423 »

Multumesc! Deci e musai CIM, chiar daca e numai si pt o ora pe luna? ...nu am alte optiuni, nu? :)

O seara buna!

pinteae

#4 Mesaj de pinteae »

Nu, deoarece prestatorul il pui la dispozitia unui beneficiar, el devine dependent in relatia cu tine, angajatorul.

baciua423

#5 Mesaj de baciua423 »

Foarte clar, multumesc din nou!!

Scrie răspuns