Introducere dvi de catre NEplatitor de tva

vasilec857

Introducere dvi de catre NEplatitor de tva

#1 Mesaj de vasilec857 »

Buna ziua!

va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie, am sunat si la Saga dar nu m-au lamurit, poate sunt eu ,,batuta-n" cap:

Sunt NEplatitor de tva.
Fac achizitie non ue de produse.
Am introdus in facturi asociate transport factura de prestatii transport.
Am introdus mai multe pozitii tarifare in functie de faptul ca la unele produse am platit taxa vamala, la altele nu.
Problema si intrebarea mea in acelasi timp este: cum introduc produsele tinand cont de faptul ca NU sunt platitor de tva, tva-ul intrand in pretul de achizitie, nu?

Va rog sa ma sfatuiti!

Mai am o intrebare: Dupa ce introduc produsele valoarea statistica din dvi (val. marfii in usd * cursul din dvi) este mai mica cu valoarea deplasarii persoanei care a fost in China si le-a achizitionat. Imi apare ca achitat mai mult decat soldul creditor al furnizorului. Cum se procedeaza?

Multumesc!

tomac

Re: Introducere dvi de catre NEplatitor de tva

#2 Mesaj de tomac »

Adăugați TVA la suma taxelor vamale și se va include în preț automat. Nu-l evidențiați distinct.
Nu se operează produsele la valoarea statistică ci la valoarea din factură. În ecranul de intrări-valută aveți două cursuri: primul e cel de recepție al doilea e cursul de la data facturii.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

vasilec857

#3 Mesaj de vasilec857 »

Am adaugat tva-ul alaturi de taxa vamala la pozitii tarifare, am rezolvat.

1. Avand in vedere ca e achizitie NON UE cursul de receptie (dvi) nu e acelasi cu cursul din invoice desi sunt date diferite?
2. Am diferenta intre valoarea dvi-ului si valoarea facturii dupa ce am introdus-o in Saga exact cu cheltuielile de deplasare ale achizitorului. Deci apare ca a fost platit furnizorul la valoarea din Dvi, nu la valoarea facturii rezultata in conabilitate.
Ce se face in cazul acesta?

Multumesc!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

1. Nu
2. Cheltuielile de deplasare a achizitorului nu fac parte din costul de achiziție.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns