achizitii proprii pe societate

marinasim609

achizitii proprii pe societate

#1 Mesaj de marinasim609 »

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati. Administratorul unei SC neplatitoare de TVA, obiect de activitate Lucrari de instalatii electrice, si-a amenajat locuinta proprie (tapet, lavabila, tv, aparat tuns, consola), toate fiind cumparate pe firma si achitate cu cardul propriu. Cum le inregistrez in contabilitate?

Va multumesc anticipat!

tomac

Re: achizitii proprii pe societate

#2 Mesaj de tomac »

Ca o cheltuială nedeductibilă. Dar există riscul să i se impoziteze ca dividend.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

marinasim609

#3 Mesaj de marinasim609 »

sa creez un analitic 6589 chelt.nedeductibile fiscal si sa toate achizitiile de acest gen in contul respectiv? si plata lor prin cardul personal pe ce cont sa o inregistrez?

Va multumesc!

tomac

#4 Mesaj de tomac »

De ce să creați un astfel de cont? Puteți să le contabilizați pe 6588 de exemplu și la culegerea datelor în detalii să folosiți opțiunea "I - integral nedeductibil"

marinasim609

#5 Mesaj de marinasim609 »

multumesc mult.

As dori sa va mai intreb ceva. La aceeasi firma, obiect de activitate principal Lucrari de instalatii electrice, sanitare, amenajari, constructii, facturile de ahizitionare a marfurilor pentru lucrari se inregistreaza direct pe 604 (se cumpara azi si se folosesc imediat, nu se depoziteaza) sau se folosesc conturile de stocuri?

Va multumesc!

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Se cumpără pentru a presta servicii pentru alți. În acest caz puteți să le treceți și pe 604, dar va trebui să demonstrați cu documente că sunt legate de lucrări executate sau în curs de execuție. Așa că nu vă recomand. Cel mai corect este să recepționați bunurile pe cont de stoc și să le dați în consum, distinct pe lucrări. De altfel la finele lunii consumurile pentru lucrări începute și neterminate trebuie cunoscute și se va înregistra 332=712 cu consumurile/cheltuielile aferente acestora și 712=312 la începutul lunii următoare.

marinasim609

#7 Mesaj de marinasim609 »

pana la decembrie 2014 s-a folosit contul 604. De la ianuarie vreau sa fac cum este mai bine, deci o sa le trec pe conturi de stocuri. 3028 ar fi bine? si cum procedez sa la dau in consum pe lucrari?

Va multumesc!

marinasim609

#8 Mesaj de marinasim609 »

creez fiecare articol in parte (rigips, cablu, etc) sau pot crea doar "materiale consumabile" ?

tomac

#9 Mesaj de tomac »

Fiecare în parte.

marinasim609

#10 Mesaj de marinasim609 »

Multumesc

Scrie răspuns