CONSTRUCTIE IN ACTE CONTABILE

boldeii

CONSTRUCTIE IN ACTE CONTABILE

#1 Mesaj de boldeii »

Buna ziua. Sunt intr-un mare ''x''...va rog sa ma ajutati :) .
Anul trecut,seful meu a inchiriat o spalatorie auto si a preluat si firma. Anul acesta a renuntat la spalatoria auto,insa a ramas cu firma respectiva. Pe aceasta firma este inregistrata constructia spalatoriei,iar cei care au ramas acolo vor sa-i factureze acum valoarea constructiei. Este posibil? Va trebui sa factureze valoarea initiala a constructiei sau valoarea ramasa dupa amortizare???
Multumesc

cernatv

Re: CONSTRUCTIE IN ACTE CONTABILE

#2 Mesaj de cernatv »

Nici una, nici alta. O factureaza la valoarea la care se inteleg.

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Exista un pret just, o valoare de piata.
Admitem urmatorul exemplu: spalatoria a costat 10.000 lei, s-a amortizat din aceasta valoare 9.500 lei.
Ce facem vindem spalatoria cu 500 lei?
In mod normal fiecare doreste sa obtina cat mai mult din ceea ce vinde. Chestiunea cu....sa nu plateasca TVA mare sau alte chestii chiar este ridicola. TVA (daca ar fi) il plateste clientul si nicidecum vanzatorul.
Trebuie sa retineti ca Finantele (prin ANAF) poate revedea si reincadra o operatiune economica daca se constata ca este vorba de o subevaluare.
Cat ar plati seful dvs ca sa cumpere acea spalatorie? Acela este pretul corect!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

boldeii

#4 Mesaj de boldeii »

Multumesc. Eu eram si inca sunt nedumerita deoarece el atunci cand a inchiriat spalatoria,nu a platit nimic pentru imobil,ci doar platea o chirie lunara . Acum cum poate sa factureze ceva ce are doar in acte??? Si eu la randul meu cum as putea sa inregistrez acea factura??

Multumesc anticipat :D

Scrie răspuns