monografie agricultura

deaconul888

monografie agricultura

#1 Mesaj de deaconul888 »

1.Trebuie sa tin contabilitatea la o firma ce are 3 culturi ( grau, rapita si floarea soarelui) si intentionez sa utilizez si modul grupe din Saga pe urmatoarele grupe ( management + inca 3 grupe aferente celor 3 culturi). Ar mai fi necesare si alte grupe?

2. Societatea are un sediu social si o ferma practic ar fi 2 gestiuni. Am vazut pe forum mai multe discutii ce spuneau ca unii au creat gestiuni distincte pentru ingrasaminte, seminte, combustibil, culturi et.c? Nu prea inteleg rolul creearii atator gestiuni distincte desi toate acestea se vor stoca la ferma sau asta m-ar ajuta la grupe?

3. Am vazut ca saga are introduse 2 module pentru productie pe care sa-l aleg dintre ele: productie pe termen mai lung de o luna sau productie variabila?

4. Ce monografii contabile sa utilizez?

Multumesc

tomac

Re: monografie agricultura

#2 Mesaj de tomac »

1. Nu vă poate răspunde nimeni la asta. Dumnevoastră decideți dacă folosiți una sau 1000 de grupe.
2. Pe utilizatorii care au propus asta poate i-a ajutat. Dar poate fi suficientă și o singură gestiune. Dacă vă creați câte o gestiune/fermă, nu e nici o problemă. Dar revenim la punctul 1. Propunerea e propunere. Dumnevoastră decideți ce este cel mai bine pentru dvs.
3. Ambele. Cel cu producție variabilă e legat de primul. E necesar pentru că la culturi recoltarea se poate întinde pe decursul a mai multor luni. Vedeți discuțiile de pe forum.
4. Monografia specifică producției.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

deaconul888

Re: monografie agricultura

#3 Mesaj de deaconul888 »

Multumesc Tomac.

Scrie răspuns