Buna ziua!
1. As vrea sa schimb data unui articol contabil adaugat manual. Pot face acest lucru fara a devalida lunile anterioare (pt. ca e o schimbare aferenta lunii ianuarie si am totul validat la zi)?
2. As mai vrea sa modific un cont de la intrare: in loc de 628 sa trec 6588.2 nedeductibil. Pot face de asemenea modificarea prin articole contabile (in acest caz modificarea este pe luna martie)?
3. D100 se intocmeste dupa validarea Registruluii de Evidenta Fiscala, a impozitului pe profit datorat pe trim.I, validarea cheltuielilor si veniturilor? Aceasta e ordinea corecta?
Va multumesc pt. rabdare (e pt. prima data cand calc. impoz.pe profit si fac D100)!
modificare articole contabile
Re: modificare articole contabile
Am contul 117 fara analitice. Cum as putea face sa creez un analitic pt. anul 2014? Am inregistrare in ianuarie: 121=117. Am citit ca asa ar fi mai corect. Ma puteti ajuta? Anul 2014 s-a incheiat cu profit, iar anii anteriori pe pierdere.
Multumesc frumos!
Multumesc frumos!
Știți că puteți storna și re-înregistra?
modificarea articolelor contabile se face de către utilizator cu drepturi de Admin în operații - Articole contabile.
modificarea articolelor contabile se face de către utilizator cu drepturi de Admin în operații - Articole contabile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Vroiam sa schimb pun data de 01.01.2015 la NC ce are data de 31.01.2015 121=1171 si 121=129
Avand drepturi de administrator )doar eu lucrez in program ) pot face asta fara a storna?
Multumesc!
Avand drepturi de administrator )doar eu lucrez in program ) pot face asta fara a storna?
Multumesc!
Da, poti, dar care e logica?
Am citit ca inreg.cu ct.121 trebuie sa fie prima inreg.din an, iar eu am introdus-o printre ultimele note contabile. Daca nu are asa importanta pot lasa si asa.
Multumesc
Multumesc
Unde ai citit acest lucru ("inreg.cu ct.121 trebuie sa fie prima inreg.din an")?
Pct. 422 al. (2) din Omfp.1802/2014 "Închiderea conturilor 121 „Profit sau pierdere” şi 129 „Repartizarea profitului” se efectuează la începutul exerciţiului financiar următor.."
Oare cand să fie începutul exerciţiului financiar, dacă nu la 1.ian. a anului financiar următor ...
Oare cand să fie începutul exerciţiului financiar, dacă nu la 1.ian. a anului financiar următor ...
Marian Apetre
Dar nu inseamna ca trebuie sa fie "prima" inregistrare din an. 
Multumesc totusi pentru informatie.

Multumesc totusi pentru informatie.