Buna ziua,
PFA platitor de TVA, primesc o factura de utilitati care are, pe langa linia de servicii propriu-zisa (abonament tel mobil) si o linie cu penalitati, din cauza achitarii cu intarziere a facturii anterioare.
Cum inregistrez factura aceasta, cu doua linii, din care una-i deductibila, iar alta (penalitatea) nedeductibila?
Multumesc!
Inregistrare factura de utilitati cu penalizare
-
Re: Inregistrare factura de utilitati cu penalizare
Și penalitățile contractuale sunt deductibile, nedeductibile sunt cele datorate autorităților române și/sau străine.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Multumesc, Toma!
Penalitatea nefiind purtatoare de TVA, acel camp din ecranul de jos, de langa TVA, cel cu posibilitatile de alegere: (nimic), I (integral) si N50, nu are nicio relevanta, se refera strict la TVA, nu?
Penalitatea nefiind purtatoare de TVA, acel camp din ecranul de jos, de langa TVA, cel cu posibilitatile de alegere: (nimic), I (integral) si N50, nu are nicio relevanta, se refera strict la TVA, nu?
Acela contează și la calculul venitului impozabil.
Dar pentru cele ce nu sunt purtătoare de TVA se pune, simplu, zero la cota de TVA.
Dar pentru cele ce nu sunt purtătoare de TVA se pune, simplu, zero la cota de TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Eu credeam ca la calculul venitului impozabil conteaza (in primul rand) alegerea Tipului operatiunii (in ecranul de sus)...
Interpretarea mea in ce priveste rolul campului din ecranul de jos (-, I, N50) era ca se refera strict la regimul de deductibilitate al TVA-ului.
Multumesc!
Interpretarea mea in ce priveste rolul campului din ecranul de jos (-, I, N50) era ca se refera strict la regimul de deductibilitate al TVA-ului.
Multumesc!