Societate noua

iordans

Societate noua

#1 Mesaj de iordans »

O societate infiintata in martie 2015,SRL,comert en gros,neinregistrata ca platitor de tva isi poate incepe activitatea emitand facturi fara TVA?

paturcai

Re: Societate noua

#2 Mesaj de paturcai »

Chiar poate
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

iordans

#3 Mesaj de iordans »

Atunci de ce antifrauda i-a sigilat magazinul si i-a confiscate toata marfa spunand ca nu avea voie nici sa cumpere nici sa vanda pana nu-I iese certificatul de inregistrare in scopuri de tva

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Nu cred ca acesta este motivul.
Motivul este scris in Procesul Verbal.
NU CRED CA ACESTA ESTE MOTIVUL.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Pentru că în formularul 088 una din condiții pentru cei care se înregistrează prin opțiune, pe art.153 alin.1 litera a, este ca după depunerea lui firma se angajează să nu desfășoare activități economice.
Iată ce scrie la finalul formularului:
Mă oblig ca până la data comunicării deciziei de aprobare sau respingere a înregistrării în scopuri de TVA să nu desfăşor activități economice constând în operațiuni taxabile din punctul de vedere al TVA în România.**)
.......
**)
Angajamentul de a nu desfăşura activități economice constând în operațiuni taxabile din punctul de vedere al TVA în România până la data comunicării deciziei de aprobare sau respingere a înregistrării în scopuri de TVA este valabil numai în cazul persoanelor impozabile care solicită înregistrarea în scopuri de TVA, conform art. 153 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

andreis491

#6 Mesaj de andreis491 »

Obligatia prevazuta in formularul 088 este ambigua. Spre exemplu, am un magazin/restaurant/etc, infiintat in 1996, care nu a fost niciodata inregistrat in scopuri de tva.
Din luna iunie, doresc sa inregistrez respectiva firma in scopuri de tva prin optiune (chiar daca nu depasesc plafonul de scutire).
Din momentul in care depun cererea de inregistrare si pana la primirea deciziei de aprobare sau respingere, pot trece 2-3 luni.
Eu ce fac cu cu magazinul/restaurantul in perioada asta ? Il inchid? Poate am contracte la telefonie, chirii, abonamente lunare. Nu mai am voie sa inregistrez aceste cheltuieli ?
Eu cred ca, interdictia se refera la deducerea tva-ului de pe facturile primite si la colectarea tva-ului la facturile emise.

tomac

#7 Mesaj de tomac »

Desfășurare de operațiuni taxabile nu înseamnă să nu ai cumpărări ci să nu ai operațiuni de livrare sau prestări ce sunt impozabile din punct de vedere a TVA.
Și, da, dacă depui cerere de înregistrare prin opțiune și îți iei un astfel de angajament înseamnă că ești de acord cu el că nu te forțează nimeni să ți-l asumi. Dacă nu vrei să ți-l asumi, aștepți să depășești plafonul de scutire, caz în care acest angajament nu este necesar.

andreis491

#8 Mesaj de andreis491 »

Ok. Dar care este scopul sau utilitatea acestui angajament? Pentru ca fiecare lege, reglementare,etc are o motivare. Care ar fi motivarea pentru existenta acestei interdictii? Ce se urmareste? Sau ce se doreste sa se impiedice?
Daca procedura ar dura 1-2 zile atunci inteleg, dar sunt cazuri in care dureaza si 3-4 luni. Si atunci nu vad ce castig ar avea statul din faptul ca un magazin cu 2-3 salariati, ar inchide in perioada respectiva, platind nema impozit pe salarii, nema contributii sociale.

tomac

#9 Mesaj de tomac »

Să-i descurajeze pe cei care se înregistrau prin opțiune. Pentru o motivație mai concretă și complexă dă un mail la ANAF sau de ce nu la guvern :mrgreen: și i-ai la întrebări.

Scrie răspuns